Hírek

2010.09.09. 14:43

Pénzbüntetésre ítélték a volt képviselőjelöltet

A számvitel rendjének megsértése miatt első fokon 65 ezer forintnyi pénzbírsággal sújtotta a Pécsi Városi Bíróság a Lentiben élő Kerese Szabolcsot. A vállalkozóként dolgozó férfi néhány hete még a szocialista párt támogatásával kívánt indulni az önkormányzati választásokon.

zaol.hu

A tárgyalásra csütörtök délután került sor dr. Schadt Krisztián tanácselnök bíró vezetésével - tájékoztatta lapunkat dr. Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke, aki azt is elmondta, a számvitel rendjének megsértése egy kisebb súlyú gazdasági bűncselekmény, amely tulajdonképpen a könyvelés szabályainak tudatos, szándékos megsértését jelenti. Az eljárás során ezt egyértelműen sikerült is bizonyítani.
Kerese Szabolcsot ezért a bíróság 65 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, amit a férfi tudomásul vett. Az ítélet mégsem jogerős, mivel annak kihirdetésekor a vádat képviselő ügyész nem volt jelen, így neki öt nap áll rendelkezésre, hogy meghozza döntését.

A Kerese Szabolcs ellen folyó eljárás azért keltette fel lapunk érdeklődését, mert a férfi szocialista támogatással mint önkormányzati képviselőjelölt kívánt indulni az október 3-i helyhatósági választáson, ám ez meghiúsult, hiszen nem gyűjtötte össze a nyilvántartásba vételhez szükséges számú ajánlószelvényt. Közben elérhetetlensége miatt a Pécsi Városi Bíróság elfogatóparancsot is kiadott ellene, amelyet időközben visszavontak, a férfi ugyanis önként jelentkezett a rendőrségen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!