Hírek

2010.09.19. 08:38

Nem kedvezett az időjárás! Szüret helyett felvonulás

Szüretelni nem lehetett szombaton Zalaszentgróton, ünnepelni igen. A felvonulást nem zavarta az eső, az utána következő fesztivált azonban nem fogadta kegyeibe az időjárás.

Sámel József

Az elmúlt évekhez hasonlóan nagyszabású szüreti rendezvényt szerveztek a kisvárosban. A felvonulás a kisszentgróti Romtoronytól indult, táncosok, gólyalábasok, feldíszített biciklisek részvételével. Természetesen ott voltak a sorban a lovas kocsik, hintók is, mégpedig az eddiginél nagyobb számban. Ennek egyik oka volt, hogy a rendezvénynek német vendégei voltak.


A németországi testvérváros, Germersheim vezetése, delegációja, szüreti ruházatot öltve vett részt a felvonuláson. Amellett, hogy koccintva kóstolgatták a szentgróti borokat, vidáman énekeltek. Heinrich Ullrich, gitáros zeneszerző például gitárjátékkal kísérte az idő múlásával egyre jobban hangzó magyar és német nótákat.

A felvonulók több helyen műsort adtak a városban, úgy érkeztek a Szent István térre, ám az időjárás megváltoztatta a programot: a helyi művészeti csoportok és a meghívott vendégek a Városi Művelődési Központban léptek fel. A szervezők bizakodtak, hogy az e hét végi kisszentgróti szüreti rendezvénynek kedvez majd az időjárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!