Hírek

2010.08.26. 15:52

Zalai falvak víg napjai - Programok a hétvégén

A hétvégén az is talál programot Zala megyében, aki nem vágyik strandközelbe: többek között falunapi vigasságok, lecsófesztivál, vadászati évadnyitó, valamint koncertek és kiállítások szerepelnek a kínálatban.

Zalai Hírlap


Zalai falvak víg napjai

Kiskutason pénteken 18 órakor adják át a nagyközönségnek a megújult faluházat. Az ünnepi műsorban a Bíborka Néptánccsoport, Varga Döníz mesemondó, az EGO Színpad és Körtvélyessy Zsolt lép fel. Szombaton  falunapi rendezvénnyel folytatódik a program, 14.30-kor ünnepi szentmisét tartanak. A kulturális összeállítás keretében Tóth Vera és a Bikini együttes is koncertet ad.

Becsvölgye napja is szombaton lesz,  délután  például munkalovak fogathajtó találkozója, illetve a Gyertyafény Kamarakórus, a Cserta Táncegyüttes, a Kutyakölykök  fellépése színesíti a programot.

Babosdöbrétén szombaton 13 órakor szentmisével kezdődik a falunapi rendezvény.

Liszón is szombaton tartják a  falunapi ünnepséget. A program kora reggel horgászversennyel indul, délután a faluháznál kulturális műsor, íjászbemutató, pónilovaglás is várja az érdeklődőket.

Alsópáhokon szüreti felvonulással egybekötve rendezik a falunapi programot szombaton.  A menet 14.30-tól halad végig az utcákon, az ünnepség része lesz az újonnan  kialakított Csali-közpark felavatása. A műsoros események a nemesboldogasszonyfai településrész kultúrházában zajlanak. 

Tormaföldén vasárnap tartják a falunapot. A program 11.30-kor ünnepi  szentmisével kezdődik, 14 órától futballmérkőzések, majd kulturális program várja az érdeklődőket. Közreműködik a Bellák Trió, a letenyei fúvószenekar, a Sheba  hastáncegyüttes, 19.30-tól pedig az M.C. Hawer és a Tekknő ad műsort.  Zárásként 20.30-tól tűzijáték lesz a községben


Harangláb, Zala megye egyik csodája
Zala megye hét csodája egyik emléktáblájának birtokosa lesz hét végétől  Nemesnép. A településen  vasárnap délután két órai kezdettel, a falunapi program keretében adják át a Zala megye hét csodája közé beválasztott haranglábért járó  elismerést. A rendezvény ezt követően kulturális műsorral folytatódik,  melynek zárásaként fél négytől a Sorry N együttes lép színpadra.


Lesz lecsó és prósza

Szepetneken szombaton
tartják a  Nefelejcs Egyesület szervezésében  az ötödik  Lecsófesztivált a Királyi Pál ÁMK udvarán.

Tótszentmártonban hét végén ötödször kerül megrendezésre  a Teli-tál Fesztivál. A program pénteken délelőtt muramenti ifjúsági fórummal kezdődik, melyen horvát középiskolák is részt vesznek. Szombaton 15 órától a meghívott tamburazenekarok lépnek fel, de lesz prószasütés is.


Vadászati évadnyitó
Zalaegerszegen, az Alsóerdőn, Aranyoslapon rendezik meg szombaton 9.30-tól a zalai vadászat ünnepélyes évadnyitó rendezvényét. A Hubertus mise 10 órakor kezdődik. A programban sok más mellett kirakodóvásár, kézművesbemutató, vadászkutya és solymászbemutató, vadászkutya szépségverseny, lovasparádé is szerepel.


Koncert, vigalom

Bocföldén
tart  nyárbúcsúztató családi vigasságot a Zalaegerszegi Nagycsaládos Egyesület. A rendezvény - melynek apropóján  bemutatkozik az új vezetőség - szombaton 14 órakor kezdődik és 19 óráig tart. 

A zalaegerszegi Shabby Blues Band szombaton 19 órától Tornyiszentmiklóson, a sportpályán ad koncertet falunapi rendezvény keretében.

Pénteken 19 órai kezdettel ad koncertet Kollonay Zoltán és a Coffe Band Nagykanizsán, a  Kiskastély udvarán.

Keszthelyen szombaton zárul a IV.  Zenepaviloni Koncertek nyári sorozata. A helyi Festetics György Zeneiskola és az intézmény baráti köre  által szervezett Balaton-parti muzsikus estek fináléjaként 18 órakor  a Keszthelyi Klarinét Quartett ad hangversenyt.

Keszthelyen, a Balaton Színházban rendez ünnepséget pénteken 16 órakor az anyatejes világnap jegyében az Önkormányzati Alapellátási Intézet Védőnői Szolgálata.


Színes kiállítások

Nagykanizsán, a HSMK-ban a magyar fotográfia napján,  pénteken 18 órakor nyílik  a Kanizsa Fotóklub alkotóinak közös, Fekete-Fehér című  tárlata.

Zajkon, a művelődési házban szombaton 13 órakor Koncz Eta festőművész képeiből nyílik kiállítás és a Zajkról elszármazott Kanizsa József író legújabb kötete is bemutatásra kerül.

Rezi faluházában pénteken 18 órakor a Várbarátok Köre Egyesület negyedik gyermek és ifjúsági alkotótáborában készült kerámiákból, textildíszekből, festményekből, fafaragásokból nyílik tárlat. Az alkotások témakörét Kelták Reziben címmel ölelték föl. A tábor munkáját Keszey Tivadar, a Család Általános Iskola igazgatója méltatja, a kiállítást Lichtenwaller Zoltán művésztanár nyitja meg.



Barangoljon a zalai nyárban! Klikk ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!