Hírek

2010.06.09. 15:53

Göndör István az MSZP fővárosi szervezetébe igazolt át

Göndör István kilépett a Magyar Szocialista Párt helyi szervezetéből, s egy fővárosiba igazolt át - adta hírül a Szuperhír portál. Az országgyűlési képviselő, volt frakcióvezető-helyettes lapunk érdeklődésére elmondta: a lépést már régóta fontolgatta, amit végül azért tett meg, mert - mint fogalmazott - nem tud közösséget vállalni a kanizsai elnökség tevékenységével.

zaol.hu

Mint rámutatott, véleménye szerint a helyi vezetés antidemokratikus módon irányítja a szervezetet. Ezért kérte felvételét az egyik újpesti szervezetbe, ahol meglátása szerint valódi klubélet, műhelymunka folyik, s még működik a belső kommunikáció. Hangsúlyozta: nem a Kanizsán élő szocialistákkal, vagy a baloldallal van problémája, csak a vezetéssel.

Kijelentette: természetesen, marad a megyében és a választókerületben, pénteken például három helyi vonatkozású programon is részt vesz  a zalai ügyeket pedig ugyanúgy támogatja, mint eddig. Göndör István határozottan cáfolta azon feltételezésünket, miszerint az átlépésre a helyi szervezetből való kizárását megelőzendő került volna sor. (Egyes információk szerint ugyanis korábban ez felvetődött.)


Böröcz Zoltán, az MSZP kanizsai szervezetének elnöke nem kívánta kommentálni Göndör István mondatait, lépését.
A helyi pártvezetés és a Göndör közötti ellentét egyébként nem új keletű. Legutóbb az országgyűlési választások után került sor köztük csörtére. Akkor Böröcz azt mondta, hogy az MSZP választási szereplése miatt le kellene vonni a konzekvenciát a párt országos vezetőinek, köztük Göndör Istvánnak is. Utóbbi lapunk hasábjain úgy reagált: Böröcz Zoltán a saját pozícióját akarja megerősíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!