Hírek

2010.05.30. 13:45

Keresztutat és tábori oltárt szenteltek Sümegcsehiben (fotókkal)

Keresztutat, valamint tábori misézőhelyet és oltárt szenteltek szombaton Sümegcsehiben. A zalai településen a 21. század csodájának nevezik a területet, melyen templom és kápolna is magasodik.

Sámel József

- Négy éve John Henry Newmann tiszteletére szentelték fel a hegyi templomot, majd megépült a kis kápolna, melybe Udvardi Erzsébet Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész készített festményt. Mindez összefogás, illetve adományok segítségével - idézte az előzményeket Farkas Zsolt polgármester, nem kis büszkeséggel. - Ezután fogalmazódott meg a keresztút és a szabadtéri misézőhely létrehozásának gondolata.


Az avatást, szentelést két hete tartották volna, ám a hatalmas vihar meghiúsította a rendezvényt. Pedig arra az egész országból érkeztek érdeklődők, zarándokok, több ezren. Szombaton kevesebb résztvevő vett részt a szentmisén.

- A keresztút jelentősége, hogy az itt lelkigyakorlatot végző, vagy ide látogató hívők méltó körülmények között gyakorolhatják az ájtatosságot. A tábori misézőhely lényegét pedig az adja, hogy a szentmiséken óriási tömeg vehet részt - fogalmazott dr. Barsi Balázs sümegi ferences atya, a sümegcsehi létesítmény, komplexum ötletgazdája. - A keresztút 14 stációból áll, a tizenötödik maga a Feltámadás kápolna. Várjuk ide a pápai nunciust, aki azt ígérte: ha John Henry Newmannt boldoggá avatják, ellátogat Sümegcsehire. Márpedig a néhai bíborost idén szeptember 19-én boldoggá avatják. Utána jön, mi pedig szentmisét tartunk


Szentmise keretében az atya szentelte meg a stációkat majd a tábori misézőhelyet és oltárt. Farkas Zsolt polgármester köszönetképpen az önkormányzat által alapított díszoklevéllel köszönte meg dr. Barsi Balázs és Udvardi Erzsébet segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!