Hírek

2010.04.07. 06:38

Csendet akarnak Letenyén

A zajvédelemről, valamint az üzletek éjszakai nyitva tartásának helyi szabályairól szóló rendeletét a legutóbbi ülésén sem tudta megalkotni a letenyei önkormányzat.

Kelemen Valéria

A határ menti városban három olyan vendéglátóegység van, melyek működése többször is zavarja a közvetlen közelükben élők nyugalmát.

- Az éjszakai csendháborításokkal kapcsolatban több bejelentés is érkezett már a polgármesteri hivatalhoz, s bár a szükséges intézkedéseket a hatóságok mindig megtették, úgy gondoltuk, az önkormányzatunknak sem árt megalkotni a csendrendeletét - mondta Halmi Béla polgármester, hozzátéve: az ügyet szorgalmazók aláírásgyűjtést is kezdtek.

- A zajvédelem érdekében egységesíteni szeretnénk a város területén az üzletek éjszakai nyitva tartását, s bár három alternatívát is kidolgoztunk, egyik sem kapta meg a kellő szavazatot. A harmadik állt a legközelebb a megoldáshoz, mely szerint 2 és 5 óra között nem tarthatnának nyitva, kivéve pénteken és szombaton.

Bár a képviselők már másodszor futottak neki a csendrendelet megalkotásának, a minősített többség (7 igen szavazat) ezúttal sem jött össze. A legutóbbi ülésen is csak egy híja volt, s nem ugyanazok a képviselők szavaztak nemmel, mint korábban.

- Olyan megoldást kell találni, ami jogilag is megállja a helyét, s nem sérti sem a helyi vállalkozók érdekeit, sem a lakók nyugalmát - fogalmazott Vida László képviselő, aki a harmadik alternatívát preferálja.

- Az előterjesztés a kerthelyiségek nyitva tartását 22 óráig határozta meg, szerintem pedig a nyári időszakban 24 óra lenne ideális - mondta Dömők József képviselő. - A módosító javaslatom nem került elfogadásra, ezért szavaztunk többen nemmel az egészre. Szerintem az áprilisi ülésen egyezségre jutunk, s megalkotjuk a rendeletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!