Hírek

2010.04.27. 16:19

A rajzfilmslágerek is hódítottak az idei szerenádon

Az örökzöldek mellett a legújabb őrület a rajzfilmdalok és a világslágerek feldolgozása - nem egy készülő lemezről van szó, hanem a szerenádozók képzeletbeli slágerlistájáról.

Horváth Viktória


A Deák-Széchenyi Szakközépiskola és Szakiskola Deák Tagiskolájának 12. E osztályát kaptuk rajta, amint a Kertvárosban szerenádoztak.  Még hozzá igen szépen: a  pedagógia szakos osztály remek választás volt riportalanynak, hiszen minden tagja énekkaros.



Az előbbi pozitív véleményt már Deákné Janzsó Emília énektanárnő lakása előtt tudtuk meg, ahol a dalos ajkú leánycsapatot tetten értük.
 
- Nagyon lelkesek és mély érzésűek  -mesélte a tanárnő.   - Közel áll hozzájuk a gyermekek világa, hiszen pedagógiát tanultak, s hogy mennyire, azt mutatja kedvenc daluk, az Oroszlánkirály slágere: „Az élet az úr” (Halgassa meg!)

 



A rajzfilm mellett szólt többek között Bródytól a „Szabadnak született” és a Forewer young magyar változata, az „Örökre a szívedben”.



- Régi vagy új dalok?  - kérdezem a lányoktól. - A válaszok megoszlanak, ki ezt, ki azt preferálja.
Igaz, a  szöveg döcögősen megy néha, még szerencse, hogy jut legalább két papír a harmincöt emberre. Azaz harminchatra - javítottak ki,   hiszen  az osztályfőnök, Kiss Attila  tanár úr annyira magáénak érzi a  csapatot, hogy magát is az osztálylétszámba számolja.


 - Mi a menetrend? Első nap a matematika tanár, az ének tanár, majd az ofő következik a Kertvárosban, másnap a Landorhegyet vesszük be, végül pedig a belváros és Teskánd következik, úgyhogy ma  még csak  bemelegítünk, a java ezután következik - hangzott a mellettem álló leányzótól a cserfes válasz. - Érettségi? Cidri van, főleg a matektól.
Közben búcsút veszünk a tanárnőtől és az osztályfőnök úr házához igyekszünk. Németh Kriszti, Kiss Viki és Kocsmár Norina mellé csatlakoztam.

-  Bonyolult volt a szerenád szervezése, mert csak lányok vagyunk és naná, hogy mindenki mást akar, nehéz megegyezni. Sok klikk van az osztályban, de ha kell, mégiscsak összefogunk a közös cél érdekében. 
- Milyen az ofő?  - tudakoltam. Bár gyakran kölcsön kéri a  lányok tollait és gyakran csak húszasával hozza azokat vissza, de beszélgetőtársaim szerint nagyon jó fej.

 Közben kezdődik a nyakmerevítés, a Hegyalja út egyik negyedik emeleti erkélyén álló tanár urat köszöntötte az osztály az „Ilyenek voltunk”.  Igaz, befulladt a közepe, mert túl magasan kéne énekelni,  s ezt már senki sem bírta. „Az élet az úr” és a klasszikus „Ballag már a vén diák” következett, s mire az osztályfőnök úr lejön a feleségével és két apró gyermekével osztályához, a torkok pont kiszáradtak.
 
- Jó, ha sokan vagytok, de elég, ha egy itt marad mosogatni - viccelt az ofő, s kókuszgolyóval, sajtos pogácsával  és ásványvízzel kínálta meg a diákokat.
  
A szövegtudás hiányosságait bátorsággal kell áthidalni  hangzott a kritika a tanár úrtól, de a lányok nem vették zokon a tréfás véleményt.

- Persze nem kívánságműsor, de a repertoárból lehetett  szemezgetni némi megszorítással  amelyiknek tudjuk a szövegét, csak olyat , bár a tanár úr által kért   Republic dal ezúttal nem hangzott el, az „Azért vannak a jóbarátok” klasszikussal elbúcsúztak végül osztályfőnöküktől.

Menetrend
- Hétfőtől péntekig szól a szerenád a pedagógusok ablaka alatt
- A polgárrá avatást csütörtökön  délelőtt tartják az egerszegi Dísz téren
- Pénteken és szombaton ballagnak el a zalai  vén diákok
- Jövő héten kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák a középiskolákban
-  Hétfőn magyar, kedden matematika, szerdán történelem, aztán a nyelvek és a választott tárgyak következnek
- Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák június első hetében lesznek
- Aki középszinten érettségizik szóban, annak június közepén kell számot adnia tudásáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!