Hírek

2009.12.23. 18:59

28 a szavazásra jogosult választ polgármestert Lendvajakabfán

Jövő év március 21-re, vasárnapra tűzte ki az időközi polgármester-választást Lendvajakabfán a helyi választási bizottság. Minderre azért van szükség, mert Kaszás György Ferenc december elején lemondott hivataláról.

Sámel József

Mint azt korábban megírtuk, az előző községvezető egészségi okokra hivatkozott, amikor úgy döntött, hogy feláll a polgármesteri székből. Lemondása miatt a hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően időközi választást kell kiírni, amelynek időpontjáról kedden döntött a helyi választási bizottság. Dr. Szép Zsuzsanna rédicsi címzetes főjegyző tájékoztatása szerint  a választópolgárok március 21-én, reggel hat és este hét óra között adhatják le voksaikat. A polgármesteri tisztségért indulóknak február 26-án, délután négy óráig kell leadniuk az ajánlószelvényeiket.

A főjegyző arról is beszámolt, hogy jelen pillanatban a voksolásra jogosult választópolgárok száma 28, a róluk készült névjegyzéket január 20-án teszik közzé, míg az ajánlószelvényeket legkésőbb január 22-ig kell megkapniuk a 18 év feletti, állandó lendvajakabfai lakcímmel rendelkező lakosoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!