Hírek

2009.10.09. 02:29

Rendelői gyógyír

Óhíd - December közepén már a megújult orvosi rendelő fogadja a betegeket a településen. Az épület teljes rekonstrukciójára összesen 43 millió forintot fordít a település.

zaol.hu

Bödör Endréné körjegyző a finanszírozással kapcsolatosan elmondta: a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán 37 millió forintot nyertek a beruházásra. A tízszázalékos önerőhöz egymillió forintot kaptak a megyei önkormányzattól, az időközbeni áfaemelést saját költségvetésből pótolják. Molnár András polgármesterrel együtt tekintettük meg a munkálatokat, melyek félidőnél tartanak. Szavaiból kiderült, hogy a rendelő több mint harminc éve épült, a padozatcserén és a meszeléseken kívül azóta semmiféle felújítás nem történt. A három évtized alatt minden téren lelakott lett az épület, a fűtési rendszer elavulttá vált.

- A rendkívül rossz állapotú nyílászárókat kicseréltük, megújul, hatékony lesz a fűtés, az elektromos hálózat - tette hozzá. - A gépészet cseréje mellett külső hőszigetelést kap az épület, s a helyiségek berendezése, az ÁNTSZ által előírt kötelező alapfelszerelése sem marad a régi. Az orvosi ellátásban nincs zavar, a rendelés a közeli öregek napközi otthonában zajlik a felújítás ideje alatt. A műszaki átadásra december 15-én kerül sor. Öröm, hogy a napokban életmentő készüléket, 3,1 millió forint értékű defibrillátort nyertek egy pályázaton, melyet a háziorvos használ majd Óhídon és Szalapán.

A polgármester egyéb pályázati sikerekről is szót ejtett. Egyebek között elmondta, hogy az integrált közösségi terek kialakítására, vagyis a kultúrház bővítésére ötvenmillió forintot nyertek, az összegben egy fő háromesztendős foglalkoztatása és a egyéb működési költség is szerepel. Az épület egyebek között internet- és könyvtárszobával, csoportfoglalkozásokra alkalmas helyiséggel, irodákkal bővül. Az ezzel kapcsolatos pályázatot az Óhíd Község Jövőjéért Alapítvány nyerte.

- Várjuk további két pályázat eredményét, egyik a faluközpont megújítását, a másik parkosítás és játszótér kialakítását célozza - árulta el Molnár András.Soron következik a kultúrház bővítése, két újabb pályázat eredményét is várja már a község

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!