Hírek

2009.09.07. 02:27

Kistérségi iránytű - Nulladik születésnapját ünnepelte Pacsa városa (képgalériával)

Pacsa - Politikától mentes, bensőséges programmal ünnepelte szombaton várossá válását Pacsa. Az iskolaudvaron összesereglő vendégek örömmel tapasztalták, a kisváros nem kíván másnak látszani, mint ami.

Mórocz Zsolt

Henczi Zoltán polgármester meghatottan kereste zsebkendőjét, amikor az iskolások műsorában a nyolcadikos Benczik Viktória arról beszélt a helybeliek és a nagyszámú notabilitás előtt, számukra mit jelent Pacsa várossá válása. S valóban, leginkább az ő generációja érezheti majd a változás jelentőségét.

A polgármester beszédében felvillantotta Pacsa történetének fontosabb állomásait, megemlékezve az országos hírnevet hozó focikollégiumról, s megemlítve, Pacsa 17 éve hitelfelvétel nélkül, önállóan gazdálkodik. 


A FOTÓKRA KATTITNVA TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter városavató beszédében nyílt színi taps jutalmazta a kijelentést: nem az épített környezet a várossá válás kulcsa, hanem a közösség ereje és akarata. A város előbb épül meg az ott élők lelkében (értékválasztással, kultúrával) mint falakban. Pacsa város, mert a város közössége így döntött... Szólt még a nulladik születésnap apropóján arról, Pacsa nemcsak magának teremt esélyt a gyorsabb fejlődésre, de kisugárzása révén a környéken élőknek is, hiszen a közszolgáltatások, a civil kezdeményezések üdvös hatásai túlmutatnak a város határain. 

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke örömtelinek nevezte, hogy Zala épp abban az évben gazdagodott új várossal, amikor első írásos említésének ezredik évfordulóját ünnepli. Gratulált az előrelépéshez, s jelezte, a városi lét új feladatokat is hoz, majd átadta a város kulcsát Henczi Zoltánnak. Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere arra biztatta Pacsa polgárait, merítsenek a nemzedékek által felhalmozott tudásból, tapasztalatból, s a kistérség iránytűjeként segítsék a környéket. Az ünnepséget városnapi programok követték.

ZH fotók: Ohr Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!