Hírek

2009.09.29. 02:27

Karácsonyra megújul a szülészeti osztály

Keszthely - Év végére megújul a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya. A beruházás adományozók segítségével és az önkormányzat támogatásával valósulhat meg.

nincs nev

A születések számának emelkedése és a betegforgalom növekedése miatt az osztályt zsúfoltság jellemzi. Az intézmény kötelező ellátási körzeténél is nagyobb az a terület, melyről a szülészet pácienseket fogad. Ennek egyik oka, hogy bár Tapolcán működik kórház, a közelmúltban kénytelenek voltak a szülészeti ellátást megszüntetni, így arról a környékről is Keszthelyre érkeznek a várandós kismamák.

 

A 270 négyzetméteren megvalósuló, több mint 17 millió forint összköltségű beruházás eredményeképpen korszerűsödik és kibővül az intézményben a babák és mamák közös elhelyezésének lehetősége, a rooming-in szolgáltatás. A szülészet folyosóján kihasználatlan helyiségeket kórteremmé és egyéb ellátó-helyiségekké alakítják. Öt új, modern kórterem jön létre saját fürdőszobával, és minden betegágy mellé babaágy állítható majd. A költségek egy részét a kórház az önkormányzattól kapott felújítási, illetve gépkocsivásárlási előirányzat maradványából fedezi. Emellett e célra fordítják az adománygyűjtésből befolyt 3,5 millió forintot. A hiányzó 3,5 millió forintot az önkormányzat biztosítja költségvetéséből. A kórtermek berendezését az intézmény megpróbálja megoldani. Sajnos az eddigi tárgyalások, melyek arra irányultak, hogy a kórház ellátási területén levő önkormányzatok járuljanak hozzá annak működéséhez, nem vezettek eredményre. A képviselő-testület ezért úgy döntött, saját erőből biztosítja a beruházáshoz hiányzó összeget, bízva abban, hogy a települések a jövőben támogatják az intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!