Hírek

2009.08.28. 08:03

Zalai táncegyüttes ropta Torgyánék 50. házassági évfordulóján (fotókkal)

Bak - A múlt hét végén készült fotók alapján idézzük fel a nem mindennapi élményt: a baki Pántlika táncegyüttes fellépett dr. Torgyán József és felesége 50. házassági évfordulóján.

Mórocz Zsolt

- Volt néhány híresség a legalább háromszáz ünneplő között, Rába Tímea, volt modell köszöntőt is mondott, de láttuk Schobert Norbit és feleségét, meg Hadas Krisztinát, aki a TV2-nek forgatott - mesélték beszélgetőtársaim, Baloghné Bacsa Ibolya, Balog Éva és Szép Fanni. 


Torgyán József és Cseh Mária a baki fiatalok körében. Kezükben a zalai ajándék, a grillázstorta
Fotó: Baloghné Bacsa Ibolya

Hol is jártak?

Dr. Torgyán József ügyvéd, volt kisgazda politikus, mezőgazdasági miniszter és felesége, Cseh Mária primadonna múlt szombaton Budapesten a mezőgazdasági múzeum kupolatermében tartotta 50. házassági évfordulóját, melyen az országszerte közismert házasfelek megerősítették fél évszázaddal ezelőtti fogadalmukat. Nos, a baki Pántlika együttes ide kapott meghívást. A zalai táncosokra korábbi kapcsolatoknak köszönhetően esett a választás, a ceremóniát szervező vállalkozók (Petráss László és Hittig Gusztáv) javasolták a bakiakat a jubilálóknak.

- Szerintem soha ennyi dicséretet nem kaptunk, mint ott, az idős bácsik a szépségünket dicsérték, mondván, nem is gondolták, hogy vidéken ennyire ügyesek a táncosok - idézte az élményeket Éva, aki verset is mondott Torgyán doktorék tiszteletére. - De a legjobban Bolf Balázs tetszett nekik. Azt mondta Torgyán József, legszívesebben az összes lányt megcsókolná, de látja, hogy Balázs a főnök. Pedig csak most megy ötödikbe!

A műsorban dél-alföldi és somogyi üveges táncokat mutattak be a bakiak. A férj szatmári származású, mondta Ibolya, a csapat vezetője, ezért esett a választás az alföldi koreográfiára. Mindezen túl egy zalai csemegét is vittek ajándékba, grillázstortát, amit Balogh Kálmánné készített.


A pántlikások a kupolateremben somogyi táncot roptak

Fotó: Baloghné Bacsai Ibolya

- Médiaesemény volt, vagy inkább családi összejövetel a lagzi? - kérdeztem, hisz közismert, Torgyán doktor nagyon ért ahhoz, hogy a közvélemény el ne felejtse.

- Hát volt jó pár kamera, meg sajtótájékoztatót is tartott a végén - igazolták a gyanút a zalai résztvevők.

A Pántlika először szerepelt efféle magáneseményen. Szeptemberben ismét Pestre vezet az útjuk, a Falu a városban elnevezésű turisztikai börzén ropják majd. 

Kapcsolódó cikkünk - kattintson az alábbi címre:
Kíváncsi Torgyán József és Cseh Mária aranylakodalmi ünnepségére? Nézze meg a fotókat! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!