Hírek

2009.08.03. 02:28

Sört ittak, de szívószállal a parasztolimpián

Misefa (pgy) - Rönkforgatás, fahasogatás is szerepelt egyebek mellett az idei parasztolimpia feladatai között a tizedik Misefai Napok rendezvényén, amit végül Bezeréd csapata nyert meg.

Péter Gyöngyi

Bevonulással és az olimpiai láng meggyújtásával kezdődött szombaton délután a parasztolimpia, a kétnapos misefai összejövetel kétségtelenül leglátványosabb, leghangzatosabb nevű programja, mely idén jubilált, hiszen tizedik alkalommal állhattak rajthoz a vállalkozó kedvű játékosok. A kerek évfordulót tükrözte egyébként az együttesek száma is.

- Tíz csapat indulhatott, sajnos két társaságot vissza kellett utasítanunk, az már nagyon sok lett volna a lebonyolítás szempontjából - összegzett Kovács József falugondnok, a sajátos megmérettetés egyik szervezője. - Vannak erőt, illetve ügyességet igénylő feladatok, de természetesen poénos elemek is mindig szerepelnek közöttük.

A kihívásnak Misefa, Orbányosfa, Nemesrádó, Bezeréd, Nagykapornak, a misefai fiatalok közutas ruhába bújt csapata, a Gecók nevű baráti társaság, a nagykapornaki táncosok Vörös és fekete nevű csoportja, a polgármeseterek és a falugondnokok közössége igyekezett mind jobban megfelelni. Az olimpikonok az arénában , vagyis az új sportpályán mutatták meg, mire képesek. A hölgyekről például megtudhatták az egybegyűltek, hány tököt tudnak időre összeszedni úgy, hogy kendővel bekötik a szemüket és csak társuk irányíthatja őket. Az is kiderült, a férfiak milyen iramban hasogatják a fát, illetve ki milyen gyorsan tudja eltüntetni az elé tett száraz pogácsát, illetve sört. Az utóbbi - tekintettel a nagy melegre - nyilván jól esett volna minden résztvevőnek, legalábbis akkor, ha nem szívószállal kell kiinniuk az üveg tartalmát... A versenyzők főzőtudományukkal szintén jeleskedhettek, volt, akiknek a borgácsában kőleves, másokéban chilis bab rotyogott.

A zsúfolásig megtelt lelátó előtt teljesítők közül végül Bezeréd bizonyult legjobbnak, a házigazda Misefa második lett, Nemesrádó pedig a harmadik helyet szerezte meg.

További képeket tekinthet meg a parasztolimpiáról képgalériánkban. Katt ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!