Hírek

2009.07.22. 07:28

Messziről jött táborozók

Becsehely (hba) - Az árvamentőként híres Böjte Csaba testvér erdélyi otthonaiból érkeztek táborozó gyerekek a településre. A zömében árva, félárva gyerekeket helyi családoknál szállásolták el.

zaol.hu

A vendégül látás ötlete a nagykanizsai Szent József Plébánia Cursillo-közösségében fogant meg, s a kezdeményezéshez több karitatív-vallásos szerveződés is csatlakozott. Köztük a becsehelyi hitközség, mely a hét elejétől 20 gyermeket vendégel meg. Tegnap kézműves foglalkozással és íjászattal múlatták az időt a táborlakók, a héten pedig kipróbálják a közeli kisvasutat, s ellátogatnak a lenti fürdőbe.


Ferencz Noémi először merészkedett az íj közelébe
Fotó: Szakony Attila

- Sokat hallottunk Déváról és Böjte Csabáról, ezért nem volt nehéz meggyőzni a híveket, hogy fogadjuk ezeket a gyerekeket - mondta elöljáróban Kirner A. Zoltán esperesplébános. - Csaba testvér otthonaiban nevelődő árvákról van szó, de vannak köztük olyanok is, akik nagycsaládban élnek ugyan, ám a szülők nem tudják előteremteni a nyaraláshoz szükséges pénzt.

- Nemcsak Tusnádfürdőről, hanem a gyimesbüki otthonból és a csatosszegi napköziből is hoztunk táborozókat, 10 évestől 17 évesig - így Kedves Szabolcs, aki kollégájával, Részeg Erikával kísérőként érkezett.

A 17 éves Ferencz Noémi barátnőjével, a 15 esztendős Blibok Orsolyával Tusnádról érkezett, s e napokat a Mihalecz családnál töltik el. Mint azt Noémi elmondta, busszal tették meg a Tusnádfürdő és Becsehely közti távolságot, s az út irdatlan sokáig, 9 órán át tartott - ám a bosszúságot gyorsan feledtette a vendéglátók szeretete és a tegnapi íjászkodás, amely új élményt jelentett a táborlakók többségének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!