Hírek

2009.06.26. 02:26

Dobozba zárt világ (augusztusig)

Vonyarcvashegy (há) - A Helikon Tavernában nyílt kiállítás a minap Németh Ákos fotós- operatőr munkáiból.

Horányi Árpád

A gyermekkortól tartó érdeklődésben gyökerező munkákkal fedi fel a kiállító azokat a rejtelmeket, amelyekből kézzel megfogható papírrá, s képpé válva jön elő a dobozba zárt világ. Németh Ákos maga vall így arról, ami a fényképezés, a videózás útjára vitte.

A gyakorlatot közvetlenül a gimnáziumi érettségi után kezdte a Keszthelyi Televíziónál 1992-ben. A szerkesztő-operatőri kurzust elvégezve sem kötelezte el magát szokványos stílusokkal. Hitvallása szerint a rajzokhoz hasonló felvételek készítésére törekszik.

Munkái magukon viselik azt, hogy szeretetből születnek: saját örömére fotóz, amikor csak teheti. Bármi, ami megragadja figyelmét, sajátos fantáziával kerül fotópapírra a lencsén keresztül. A hétköznapi valóság olyan beszédes apróságaira figyel, amik mellett az ember nap mint nap elmegy. Ezek észrevétetése adja képeinek élményét a környezetünk legismertebb világából is. Mindezekről szólva ajánlotta a látnivalókat az érdeklődők figyelmébe a minapi megnyitón Pelcz István, az alkotó volt tanára.

A kiállítás egy hónapon át tart nyitva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!