Hírek

2009.05.08. 02:27

Utolsó szalmaszálként

Nagykanizsa (hba) - Az óriási igénynek eleget téve havi négy órával bővül a dél-zalai városban működő jogsegélyszolgálat ügyfélfogadási ideje.

zaol.hu

A Nyugat-dunántúli Jogpont Hálózat keretében működő jogsegélyszolgálat iránt nagy az érdeklődés, egy-egy fogadónap alkalmával átlagosan tucatnyi ügyfél kér jogi segítséget - tudtuk meg a hálózat képviselőjétől, Bazsóné dr. Hajnalka Adrienn ügyvédtől. A szakember elmondta, az uniós forrásokból érdekképviseleti szervek által működtetett szolgáltatás keretében az őket felkereső ügyfelek térítésmentesen kaphatnak jogi tanácsot munkajogi, társadalombiztosítási és társasági jogi kérdésekben. A hozzájuk fordulót tájékoztatják a lehetőségekről, tanácsokkal látják el, hogy hova fordulhat, s ha szükséges, az iratszerkesztésben is segítséget nyújtanak.

Bazsóné dr. Hajnalka Adrienn elmondta azt is: a Sugár utca 28. alatt keddenként 13 órától 17 óráig tartó fogadónap a jelentős igényre való tekintettel most egy órával bővült. Jelezte: gyakoriak a panaszok a munkaszerződések módosításával, felbontásával, vagy a részmunkaidőre való átállással kapcsolatban. A tapasztalatok azonban azt mutatják: a munkáltatók többsége körültekintően, a jogszabályoknak megfelelően jár el - a munkavállalók inkább utolsó szalmaszálként próbálnak az ügyvédi segítségbe kapaszkodni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!