Hírek

2009.05.06. 02:27

Újabb áruféleségeket tiltottak ki a piacról

Nagykanizsa (sza) - A vasárnapi bolhapiac ellehetetlenülését, a lomisok tönkretételét okozhatja az a kormányrendelet, mely április 12-től megtiltja ezeken a vásárokon számos termék árusítását - állítják a vásározók.

Szalabán Attila

Nemrég, március elején jelent meg egy új kormányrendelet, mely a vásárok és piacok rendjét hivatott újraszabályozni. Az április 12-én érvénybe lépett jogszabály egyebek között úgy rendelkezik, hogy a korábbiaktól eltérően már nemcsak az elektromos és a gáz hálózatokról működtethető termékeket, hanem új elemként a gyermekjátékokat, a kozmetikai cikkeket, valamint az adathordozókat is csak boltban lehet árusítani. - Ennek az lesz az eredménye, hogy tönkremegy számos lomis, mivel pont azokat a cikkeket tiltja be a rende-let, melyekből egy kevés haszonra lehetne szert tenni - ecsetelte keserűen Csontos Sándor, aki nem maradt a szavaknál. A nagykanizsai bolhapiacon rendszeresen árusító férfi aláírásgyűjtést kezdeményezett, s egy petíciót fogalmazott meg, amelyben arra kérik fel Marton István polgármestert, illetve a város négy országgyűlési képviselőjét, hogy lépéseket tegyenek a rendelet felfüggesztéséért, valamint újragondolásáért.

- Felvettem a kapcsolatot Lakatos Ferenccel, Nagykanizsa cigány vajdájával, és vele együtt szeretnénk felkeresni Marton István polgármestert, hogy a segítségét kérjük. Nagyon sokan élnek ugyanis a bolhapiacozásból, s ezek a családok a jövőben kénytelenek lesznek segélyért sorban állni, ha a kormányrendelet érvényben marad. Visszük majd magunkkal az aláírásokat is, nagyon sokan álltak mögénk. Érdeklődésünkre Szabó István, a VIA Kanizsa Zrt. főmérnöke elmondta: a kormányrendelet megjelenését követően azonnal írásban tájékoztatták az összes piaci szereplőt a jogszabályi változásokról. Mint üzemeltetők, májustól ellenőrizni fogják az árusokat, hogy betartják-e a kormányrendeletben előírtakat, s ahol tiltott árukat találnak, ott felszólítják az eladót azok elpakolására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!