Hírek

2009.05.29. 02:28

Új tartalommal töltik meg a kapcsolatukat

Zalaszentgyörgy (szj) - Megújította testvértelepülési szerződését Zalaszentgyörgy és az erdélyi Marosszentgyörgy. Az ünnepség után emlékfát ültettek az ezeréves Zala megye tiszteletére.

Szabó Judit

A zalai falu és az erdélyi település tíz évvel ezelőtt kötött megállapodásának megújítása a kapcsolatok kibővítését célozza.

- Az önkormányzatok, az egyház és a kórusok együttműködése mellett szeretnénk a sport és a gazdaság területén is szorosabbra fűzni a szálakat - hangsúlyozta Kovács Dezső, Zalaszentgyörgy polgármestere.

- Egy hónapja Marosszentgyörgyön, a Szentgyörgy Napok keretében már megújítottuk a testvértelepülési kapcsolatot, hogy ne csak szellemi és lelki gazdagsága származzon ebből a községeknek. Céljaink között szerepel például, hogy közös pályázatokat készítünk - mondta Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere.

A tízezer fős erdélyi településen működő 18 kulturális csoport, illetve egyesület közül eddig négy látogatott Zalaszentgyörgyre. A civil szervezetek és az intézmények kapcsolatának élénkítése ugyancsak a célok között szerepel. Az új szerződés aláírása után a két polgármester emlékfát ültetett Zalaszentgyörgyön az ezeréves Zala megye tiszteletére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!