Hírek

2009.05.15. 02:29

Gondviselés háza

Keszthely - Egy esztendő telt el azóta, hogy a Máltai Szeretetszolgálat megnyitotta a Keszthelyi Gondviselés Házát. Az évfordulót a minap érdeklődők körében ünnepelte meg az intézmény.

Petrovics Ernő

- A mai nehéz világban, anyagi nehézségek és válságok közepette is sikerült az eltelt idő alatt a magas színvonalú szakmai munkát fenntartanunk, és mind a gondozottak, mind az intézmény fejlődésében előre tudtunk lépni - mondta ottjártunkkor Klaczné Tar Ibolya igazgató, miközben a vendégeknek az intézmény dolgozói és lakói bemutatták a különféle termeket, foglalkozások helyszíneit. Ennek során kiderült: a különféle testi, szellemi nehézségekkel küzdők például levendulás illatzsákokat is készítenek mostanság, melyet aztán intézményeknek, megrendelőknek értékesítenek majd a közeljövőben.

- Egy éves program keretében külső helyszínekre is ellátogatnak rendszeresen az itt lakók, ahol munkahelyi gyakorlatot szerezhetnek - magyarázta a működésről az igazgatónő, majd hozzátette: - A helyi idősek otthonába is elvisszük a gyerekeket, ahol például különféle konyhai dolgokban segédkeznek és a bentlakókkal is társaloghatnak. Emellett parkgondozói munkát is végeznek, máshol csomagoló feladatokra kapnak megbízásokat. Ezek mind a társadalomba való könnyebb beilleszkedést, majdani önellátó képesség megszerzését segítik.


Az intézmény születésnapi rendezvényén a gondozottak és a gondozók köszöntötték a vendégeket
Fotó: Petrovics Ernő

Nagyné Varga Katalin konduktor, Lengyel Lászlóné gondozónő és a bentlakók eközben a jelenlévőknek bemutatták, hogy telnek mindennapjaik a Gondviselés Házában.

- Táncolunk, rajzolunk, munkaterápia keretében műanyag palackokat préselünk, régebben csigaházakat ragasztottunk. A tornate-remben labdázunk, gyakorlatokat végzünk - hallhattuk az intézménybeli élet szereplőitől a születésnapi programon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!