Hírek

2009.05.19. 02:22

Fáklyás menet, hintó, sárgulás (május 22-23.)

Keszthely (pe) - E héten pénteken kezdődnek az idei egyetemi sárgulás programjai. A Pethe Ferenc kollégiumban este fél hétkor Korsóavatóval nyitják a sort.

Petrovics Ernő

Aznap 20 órától a kollégiumtól indulva a Fő tér irányába, onnan a Festetics-kastélyt, a Bercsényi utcát és a Sörház utcát is érintve a Helikon parkig halad majd a fáklyás felvonulás. Ezután a Polgármesteri Hivatalnál, a Festetics-kastélyban, a Georgikon Majormúzeumban, majd a Helikon Emlékműnél koszorúznak a résztvevők.

Szombaton délelőtt fél tíztől hintós felvonulást tartanak, déltől pedig a kastélyparkban kezdődik majd a sárgulási ünnepség. Este nyolctól bállal zárják a rendezvényt. Pénteken útlezárás lesz emiatt a városban 19.30-tól a Festetics György utca, Kossuth utca, Kastély út, Georgikon utca, Bercsényi utca, Vaszary utca, Deák Ferenc utca, Sörház utca útvonalon. Szombaton délelőtt hasonló útvonalon szintén útlezárás várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!