Hírek

2009.04.06. 02:24

Muzsikacsemege (képgalériával)

Nagykanizsa (bb) - Klasszikus- és könnyűzenei művekből adott ízelítőt szombaton a Honvéd Kaszinó tükörtermét megtöltő közönségnek az ORFF Ütőegyüttes és az Amerikából hazatért, vibrafonzseni, Tommy Vig.

Benedek Bálint

A jazzes dallamokkal átitatott estét a Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány szervezte meg, a helyet pedig a Honvéd Kaszinó biztosította. Ez utóbbi jó döntésnek bizonyult, a teremben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni. A nagy érdeklődés érthető volt, hisz a kanizsai ORFF Ütőegyüttes már négy generáció óta töretlen népszerűségnek örvend. A Bücs Angéla vezette xilofonos csapatban az általános iskola alsósai, felsősei és a középiskolások mellett a felnőttek is fellépnek. Ahogy ezt most is tették, hisz számos klasszikus- és modern művet adtak elő a közönség legnagyobb örömére. Ám az est valódi csemegéjét az 1956-ban Amerikába települt, vibrafon- és dobművész, Tommy Vig jelentette, amikor új, ÜssDob formációját is bemutatta a dél-zalai publikumnak.

Az ORFF dallamait követően aztán Tommy Vig lépett színpadra, aki kezdésként a kanizsaiak ütőseit egy dobpárbajra invitálta. A korábban vibrafon Oscar-díjat elnyerő Tommy mellett felesége, a dél-koreai Mia Kim énekelt az ÜssDobban, míg a szaxofont a Budapest Jazz Orchestra vezetője, Elek István fújta. A dzsesszelemekkel gazdagon tűzdelt, ám a szokványostól eltérő muzsika a tapsokból ítélve tetszett a közönségnek.

Tekintse meg képgalériánkat - klikk IDE!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!