Hírek

2009.04.15. 02:28

Ma még megnézhetjük

Zalaegerszeg (ahzs) - Zala megye 257 településén mintegy 240 ezer választópolgár 449 db szavazókörben adhatja le szavazatát június 7-én, az EP-választások alkalmával.

Szabó Judit

A június 7-re kitűzött Európai Parlament tagjainak választásával kapcsolatos tudnivalók közül ma az a legfontosabb, hogy az értesítő- és ajánlószelvények múlt heti kézbesítése után kiderül, ki nem szerepel a választói névjegyzékben. Ma még megtekinthetők a polgármesteri hivatalokban kifüggesztett jegyzékek, aki nem találja magát, a jegyzőhöz fordulhat ennek pótlására.Amennyiben a választópolgár a szavazás napján nem tartózkodik lakcíme szerinti lakóhelyén, a lakcíme szerinti jegyzőtől igazolás kiállítását kérheti. Igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján június 5-én 16 óráig, ajánlott levélben úgy lehet kérni, hogy az június 2-ig megérkezzen az illetékes jegyzőhöz. Minden településen csak a kijelölt szavazókörben nyílik lehetőség igazolással szavazni. Ennek a szavazókörnek a címét pontosan tartalmazza a jegyző által kiállított igazolás nyomtatvány, fontos, hogy a választópolgár ezt a szavazókört keresse fel, más szavazókörben nem lehet voksolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!