Hírek

2008.05.28. 02:28

Veszélyvágtáztak

Zalaegerszeg - Bocsánat, telefonálnom kell, mondta a fiatalember, és kisétált a kocsmából . A nézők csak pillanatok múlva ébredtek rá, megszökött a gyanúsított, ezt az ügyet a nyomozók már nehezen deríthetik fel.

MTI

Az elsőre zavarosnak tűnő történet helyszínéül a városi rendőrkapitányság garázsa szolgált, ahol tegnap a Veszélyvágta elnevezésű drogprevenciós vetélkedő megyei döntőjének egyik állomását rendezték be.

A középiskolás fiatalok számára kilencedik alkalommal meghirdetett, eleinte városi, tavaly óta már megyei versenyen tegnap 270 diák vett részt Zalaegerszegen.

Mint a rendezők nevében Major Zsolt alezredes, az egerszegi kapitányság megelőzési csoportvezetője elmondta, a két megyei jogú városban megtartott vetélkedőkön több mint hetven 9-10. évfolyamos osztály indult. A megyei döntőbe az itt szerepelt legjobbak, illetve más városból delegáltak - összesen kilenc csapat - került be.

A fiatalokra tehát kilenc állomás várt. Egyebek mellett számot adtak jogi alapismeretekből az áldozatsegítés terén, megyénk múltjáról, egészségügyi tudnivalókról, közlekedési szabályokról. Még színpadra is léptek, mert mini drámát adtak elő egy drogos életútjáról a Hevesi házi színpadán. A bevezetőben említett helyszínen pedig nyomozniuk kellett. A megoldandó történet szerint verekedés tört ki a kocsmában és egy férfi holtan maradt a padlón. Az egerszegi Csány 10. e-s, Szőke Kapitány csapata nevű formáció két diákja, Guitman Katalin és Hoss Bence nyomozóvá vált szerepe szerint, a többiek pedig nézőként adhattak tanácsot. Nos, még a süketnéma hölgyvendég faggatásával voltak elfoglalva a detektívek, amikor a másik vendég, a tettes, bizonyos Béla, telefonálás ürügyével távozott. Ez bizony súlyos pontveszteséget jelentett Szőke Kapitányéknak.

Próbára tehették tegnap a diákok tűzoltói képességeiket is. A tesztkérdések megoldása mellett a parancsnokság udvarán tömlővel kellett célba gurítaniuk, illetve tálcában égő üzemanyagot eloltani. Ottjártunkkor épp a tavalyi győztes, az egerszegi Mindszenty-iskola Pickmárk elnevezésű 10. a-s csapata bizonyított: Drávecz Dóra alig pár másodperc alatt fékezte meg a tüzet.

A jó hangulatú nap zárásaként a diákok a színházban a Valahol Európában című musicalt nézték meg, majd következett az eredményhirdetés. A Veszélyvágtát idén a hévízi Bibó-gimnázium 9. a osztálya nyerte a drámai feladat megoldásáért járó különdíjat a mindszentys csapat vehette át.


Képek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!