Hírek

2006.09.27. 02:29

Rossz politika mételyez

Zalaegerszeg (ag) - Televíziós túlélő-show kiszavazott, ám erről tudomást nem véve tovább harcoló szereplőinek nevezte Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet Dávid Ibolya.

nincs nev

Nehéz helyzetben van az ország, amiért csak a politikusokat lehet hibáztatni, mondta. Ciklusok alatt kialakult rossz politikai gyakorlat mételyezi az egész magyarság életét.

Az előttünk álló önkormányzati választás nem harmadik fordulója az országgyűlési választásnak, szögezte le. Nem is népszavazás, hanem arról szól, hogy ki lesz egy település polgármestere, a képviselő-testület tagja. Ez a helyi érdekekről szól és nem az országos politikáról. Ezért a helyzet kulcsa a kormányzó erők kezében van: lemondatják-e Gyurcsány Ferencet, ha ezt nem teszi meg önként. Ehhez ugyanis csak nekik van jogosítványuk.

Lapunknak arra a kérdésre, hogy milyen teendőket lát szükségesnek az ország helyzetének stabilizálása érdekében, így válaszolt: - Legfontosabb a költségvetési egyensúly megteremtése, de ennek csak egyik lépése a konvergencia program, ám hiányzik a gazdaságélénkítés programja. Bárki lesz is a miniszterelnök, nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a kiadások csökkentésére - mondta az elnök.

A sajtótájékoztató bevezetőjében Baján Antal megyei elnök elmondta, 1994 óta az MDF nem állított annyi jelöltet, mint most. A két megyei jogú városban önállóan indulnak minden választókörzetben, a megyeszékhelyen, valamint Lentiben pedig polgármesteri székre is aspirálnak.

Megyeszékhelyi látogatása után Dávid Ibolya programja Lentiben folytatódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!