Foci

2017.10.20. 20:52

Itthon javíthat a ZTE

A labdarúgó NB II-ben a 14. forduló következik, melyben a ZTE FC a Soroksárt látja vendégül vasárnap 15 órától a ZTE Arénában. És a találkozót a televízió is műsorára tűzi.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

Nincs könnyű helyzetben a ZTE FC, hiszen a legutóbbi öt találkozójából hármat elveszített, egyszer nyert és egy alkalommal végzett döntetlenre.

Még részletesebben nézve ezt a sorozatot, a ZTE a legutóbbi két bajnokiján pont nélkül maradt, s különösen a múlt heti, Dorog elleni 3-0-s veresége volt az, amikor a játéka is jóval elmaradt attól a szinttől, ami elvárható lenne.

Ám jön vasárnap a Soroksár, amely ellen hazai pályán joggal elvárás a zalaiktól, hogy nyerjenek. Nem félreértve mindezt. Szó sincs róla, hogy a ZTE FC biztosra mehetne a Haraszti útiakkal szemben. Csupán arra gondolunk: a mezőny eleje nagyon eltávolodott a 10. helyezett egerszegiektől. Amennyiben még életben kívánják tartani azt a reményt, hogy egy jó sorozattal elkezdhetik a visszazárkózást, akkor Zoran Spisljak csapata már nem engedheti meg magának túl sok pont elvesztését.

Egy eltiltott visszatérhet vasárnap Babati Benjamin személyében (Fujsz még nem), míg a legutóbbi találkozón kiállított Nagy Tamás kiesett, aki egymeccses eltiltást kapott. Babati visszatérésével pedig erősödik a támadószekció, hiszen továbbra is állítjuk: jelenleg ő a kék-fehérek legkreatívabb játékosa.

Fotós: Katona Tibor

Ami s Soroksárt illeti, immár Lipcsei Péter a vezetőedző, s az FTC-vel való kapcsolata a klubnak továbbra is szoros. Több játékos a Fraditól érkezett hozzájuk, illetve kölcsönben szerepel. Rutinos és motivált fiatal labdarúgókból áll a Soroksár, Lipcsei Péter pedig a pályán is karakteres labdarúgó volt, s edzőként is ez jellemzi. Vagyis mindent elkövet, hogy kihozza csapatából a maximumot. Nagy érvágás a vasárnapi vendégeknek Gyepes Gábor kiválása, aki a legutóbbi hazai meccsükön szenvedett vádlisérülést, s a hírek szerint nem léphet pályára Egerszegen.

Legutóbb tavasszal találkozott a két csapat egymással a ZTE Arénában, akkor 2-2-es döntetlen született. Mindkét gólt Babati lőtte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában