Torna

2024.07.09. 20:00

Szombaton tartják a Válicka Kupa kispályás labdarúgó tornát

Szombaton rendezik meg a dél-zalai térség egyik legpatinásabb, és egyben legnagyobb érdeklődéssel kispályás labdarúgó tornáját, a XXVI. Válicka Kupát. Várföldén ezúttal is 16 csapat lép pályára.

Gyuricza Ferenc

A tavalyi torna számos izgalmas összecsapást hozott Fotó: Gyuricza Ferenc

Erről Horváth Balázs, a szervező Várfölde ’97 Kulturális, Sport és Szabadidő Egyesület alelnöke beszélt lapunknak. Elmondta: a község szabadidőközpontjában két pályán egymással párhuzamosan folynak majd a mérkőzések. A benevezett csapatok először négy csoportra osztva körmérkőzéses formában küzdenek meg egymással. A csoportokból az első két helyezett jut tovább, ezt követően viszont már egyenesági továbbjutásos rendszerben folytatódnak a mérkőzések.

- A csoportmérkőzések 8.30 órakor kezdődnek, s várhatóan 14.30-ig tartanak – magyarázta Horváth Balázs. – Kétszer 12 perc játékidőt terveztünk, amit a várható hőség miatt, a játékosok pihenőideje miatt lehet, hogy csökkenteni fogunk. Az egyenesági továbbjutásos rendszerben kétszer 15 percre terveztük a játékidőt.

A torna várhatóan 19 órakor fejeződik be. A szervezők a dobogós csapatok mellett külön jutalmazzák a legsportszerűbb együttest, illetve lesznek egyéni különdíjak is. A mérkőzések szünetében kiegészítő programokat – például félpályás üres kapura rúgó versenyt – is szerveznek, ezekre akár a közönség soraiból is várnak majd jelentkezőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában