Kovács Judit lett a legeredményesebb góllövő

2024.06.25. 12:30

Második helyen végzett a Lenti GÓ-NA a megyei kézilabda-bajnokságban

Második helyen zárt a 2023-24-es Zala vármegyei női kézilabda-bajokságban a Lenti GÓ-NA SZKKE felnőtt csapata. Nemrégiben Lentiben a Gódorné Nagy Marianna Kézilabda-munkacsarnokban vették át az érmeket az együttes tagjai.

Korosa Titanilla

A csapat tagjai és balról Horváth László polgármester, jobbról Gódor Mihály

Fotó: A szerző

Az eseményen Horváth László, a város polgármestere is köszöntötte az együttest, melynek szereplését Gódor Mihály edző értékelte.

Azonos pontszám mellett rosszabb gólkülönbséggel maradtak le a gónások a Hévíz mögött a dobogó legfelső fokáról. Gódor Mihály leszögezte: természetesen ez egy szép eredmény, amivel elégedettek lehetnek, de a csapat többre hivatott. 

- Fiatal együttesünket középiskolások és egyetemisták alkotják jórészt, akik távolabbi településeken folytatják tanulmányiakat, ezért csak keveset tudtunk közösen úgy edzeni, hogy teljes volt a létszám, jobbára csak péntekenként, ezért ez a második hely, azonos pontszámmal nagyon nagy eredmény számunkra – fogalmazott. - Viszont – ezt a lányoknak is elmondtam –, hogy ha többet gyakorolnánk együtt, előbbre lennénk, ennek az együttesnek lenne helye az NB II.-ben. Két mérkőzés volt a szezonban, mindkettő a Hévíz ellen, mikor nem voltam elégedett a lányok teljesítményével, egyik meccsen sem azt a játékot mutatták, amit valójában tudnak. 

Sérülés is nehezítette a csapat szereplését, Csordás-Mátyás Fanni játékát térdsérülés, Joós Annamáriáét részleges Achilles-ín-szakadás nehezítette.

- A maximális játékoslétszám a meccseken 13 volt, de volt, mikor csak nyolcan hozták le a meccset – folytatta Gódor Mihály. - A nyári szünet után, augusztus 12-én is előre láthatóan ugyanezzel a kerettel kezdjük el a felkészülést a következő bajnokságra napi edzésekkel. A cél ugyanaz, minél jobb eredményt szeretnénk elérni, és bízunk benne, hogy a sérültjeink felgyógyulnak.

Aki a csapatból a legszorgalmasabb volt és a legtöbb edzésen részt vett, az Kovács Judit, ő idén kiválóan teljesített, elhódította a gólkirálynői címet, a 16 lejátszott mérkőzés mindegyikén pályára lépett és 119 találatot szerzett. A kapus Tállai Emese teljesítményét is kiemelte edzője, ő egész évben megbízhatóan őrizte a kaput.

Kovács Judit, a szezon gólkirálynője úgy fogalmazott, hogy volt néhány meccs, ami nehezebb volt a kevés cserelehetőség miatt, de az elért eredménnyel elégedett. 

- Idén az első hely megszerzése volt a célunk, ami bár nem sikerült, de elégedett vagyok a második helyezéssel – mondta, s megerősítette a Gódor Mihály által elmondottakat, hogy a heti egy közös edzés kevés a figurák gyakorlására, ám így is sikeresek lettek ebben a szezonban is. Hozzátette, hogy utánpótláskorú játékos is szerepelt a felnőttek között, aki sokat fejlődött és hozzá tudott tenni a csapat játékához. Majd köszönetet mondott a játékostársaknak és az edzőnek, hogy az utolsó mérkőzésén játékát segítve lehetőséget adtak arra, hogy elhódítsa a legeredményesebb góllövőnek járó címet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában