Kovács Lőrinc legyőzhetetlen

2024.06.20. 08:30

A Zalaszám ZAC diszkoszvetője országos bajnok lett

Az U18-as, azaz az ifjúsági korú atléták idei országos bajnokságán nem maradtak érmek, sőt arany nélkül sem a zalai fiatalok. A Székesfehérváron rendezett ob-n az egerszegi Kovács Lőrinc országos bajnoki címet szerzett, de jutott érem Keszthelyre is.

Kerkai Attila

Kovács Lőrinc újabb dobásra készül az ob-n

Székesfehérváron gyűltek össze az ifjúsági korú atléták, akik  számára a feladat az volt, hogy eldöntsék az egyes számok  bajnoki címeit, illetve dobogós helyezéseit. A zalai fiatalok szerencsére  ebbe bele tudtak szólni, így például a Zalaszám ZAC dobóatlétája, Kovács Lőrinc is. Az egerszegiek tehetséges dobóatlétája  már a téli dobóbajnokságon is győzelmet aratott diszkoszvetésben és azóta sem talál nagyon legyőzőre saját korosztályában. Így történt ez Fehérváron is, ahol Bognár Szabolcs edző tanítványa szinte valamennyi dobásával a mezőny fölé nőtt és biztató, 50 méter feletti dobásával  bizakodva várhatja a  közelgő nemzetközi megmérettetéseket. Kovács Lőrinc  súlylökésben is dobogóra állhatott, hiszen az arany mellé ebben a számban egy bronzérmet szerzett. 

Jobbról Csahóczi Kamilla és Horváth Barnabás, a KVDSE két fiatalja Fotó: ZH 

Keszthelyre, a KVDSE jóvoltából is került zalai érem.  Csikós  József edző tanítványai körül Csahóczi Kamilla  az év eddigi részében is már bizonyította, hogy számolni kell vele, amit bizonyított most is. A női 100 méteres síkfutásban harmadikként zárt a keszthelyi sprinter,  klubtársa, Kovács Barnabás pedig  hármasugrásban alig maradt le a dobogóról. 

A zalai fiatalok eredményei az U18-as ob-n.  Leányok. 100 m: 3. Csahóczi Kamilla 12.31.  200 m: 7. Csahóczi Kamilla 25.55. Hármasugrás: 8. Major Ágnes (Zalaszám ZAC)  10,41. 

Fiúk.  800m: 10. László Péter (Zalaszám ZAC) 2:03,57. 1500 m:  7. Preisinger Mátyás (Zalaszám-ZAC)  4:19,6. 3000 m:  9. Preisinger Mátyás (Zalaszám-ZAC)  9:27,95. Diszkoszvetés:  1. Kovács Lőrinc (Zalaszám-ZAC)  51,12. Súlylökés: 3. Kovács Lőrinc (Zalaszám-ZAC)  15,02. Hármasugrás: 4. Kovács Barnabás (KVDSE) 12.97.  m a 4. helyen, Távolugrásban: 6. Kovács Barnabás (KVDSE) 630. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában