A két egerszegi fiatal  megállta a helyét

2023.12.29. 12:00

"Nehézfiúk" között versenyeztek a ZAC erőemelői

A Zalaszám-ZAC sportolói az erőemelő viadalokon is aktívak, így volt ez legutóbb a Budapesten rendezett X. PWB Erőemelő Kupán is.

Kerkai Attila

Somkereki Patrik (balról) és Kárpáti Balázs is hozta azt, amit tud

Fotó: ZAC

A fővárosi eseményen a Zalaszám ZAC két versenyzője indult és az volt ennek a viadalnak a különlegessége és kihívása, hogy mindössze két súlycsoportban rendeztek (-90 kg és +90 kg) küzdelmeket. Az erőemelésben és általában az erősportokban a testsúly meghatározó valamennyi sportoló teljesítményében, így a mostani eredmények és helyezések is ennek fényében értékelendők.

Somkereki Patrik gugguló gyakorlata közben
Fotó: ZAC

A 19 esztendős Somkereki Patrik például 77,1 kg-mal mérlegelt és a -90 kg-os súlycsoportban a nagyon előkelő 9.helyen zárt. Összetett eredménye 582,5 kg lett (guggolás 212,5 kg, fekvenyomás: 120 kg, elemelés: 250 kg) A 18 esztendős Kárpáti Balázs (119,8 kg) értelemszerűen +90 kg-os súlycsoportban, a "nehézfiúk" között képviselte a Zalaszám ZAC színeit. A fiatal erőemelő 525 kg-os összetett eredményt ért el (guggolás: 195 kg, fekvenyomás: 130 kg, elemelés: 200 kg), amivel a fiatal versenyző a 42. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában