Papírforma itt is, ott is

2023.11.08. 17:04

A Nagykanizsa simán nyert, a ZTE FC „szűken” kapott ki

Felemásra sikeredett a zalai női csapatok mérlege az NB II. Nyugati csoport 9. fordulójában. Egyrészt kötelező győzelmet könyvelhetett el az FC Nagykanizsa a martonvásári pályán a sereghajtó ellen, másrészt a ZTE FC hazai környezetben minimális különbségű vereséget szenvedett az éllovas Pápától.

Zaol.hu

Gergelics Cintia (szemben, középen) kétszer is betalált a Nagykanizsa színeiben

Fotó: Szekeres Péter

Kriston SE-Martonvásár – FC Nagykanizsa 0-8 (0-3)

Martonvásár. Jv.: Kuruczné.
FC Nagykanizsa: Sebők – Balassa D., Molnár II R., Szabó Zs., Nagy-Fáró, Vékási (Pintér D.), Németh P., Szollár, Sóstai, Farkas Cs., Gergelics. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Vékási (1.), Gergelics (34., 86.), Szollár (45+1., 89.), Németh P. (46., 67.), Farkas Cs. (61.).
Mély talajú pálya várta Martonvásáron a csapatokat, és a kanizsaiak számára a lényeg a biztos győzelem megszerzése volt. Tisztában volt vele a dél-zalai együttes, hogy milyen ellenfél vár rájuk, inkább azt szerette volna biztosítani a szakmai stáb, hogy az elbizakodottság ne uralkodhasson el a nagykanizsaiakon, hiszen a sereghajtó és még pont nélküli Kriston SE volt az ellenfél. Amit a tréningeken gyakoroltak, szerették volna végrehajtani, amit összességében nagy hányadban meg is oldottak Gergelics Cintiáék. Ha az FC Nagykanizsa a helyzeteivel jobban sáfárkodik, még nagyobb különbségű győzelmet könyvelhetett volna el.

Benedek József: „Készültünk, minden begyakorolt játékhelyzetet kipróbáltunk, és biztos győzelmet arattunk. Még akkor is, ha némi pontatlanság azért csúszott a játékba helyzeteink értékesítése során.”

ZTE FC–Pápai ELC 0-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Németh D.
ZTE FC: Kiss - Nagy, Tóth (Bicsák), Simon, Hannig (Nyári) - Tollár (Szegedi), Kovács, Harsányi - Vitusz, Király (Hetyei), Mezőfi. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerző: Németh Zs. (77.).

A tabellát hibátlan sorozattal vezető vendégcsapat még pontot sem vesztett, sőt, mindössze egy gólt kapott az előző nyolc forduló során. Egyértelmű esélyesként érkezett Egerszegre, de a házigazdák szerették volna megtréfálni a pápaiakat. A ZTE az első félidőben több helyzetet dolgozott ki, a lehetőségeket viszont elhibázták, az éllovas pedig az első félidőben jól védekezett. A második félidőben is derekasan harcolt a kék-fehér alakulat, aztán a találkozó hajrájában a vendégek a hazai védelem megingását kihasználták, és megszerezték a győztes találatot. A Pápa ezúttal Egerszegen is igazolta jó hírét, koncentrált játékkal elvitték a három pontot, ezúttal sem kapva gólt.

Pergelné Kalamár Andrea: „Kis szerencsével, és ha helyzeteinket kihasználjuk, megnyerhettük volna a mérkőzést.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában