Labdarúgó Magyar Kupa

2023.08.05. 20:04

Az Andráshida SC az egyetlen szombati továbbjutó

Szombaton elkezdődött a küzdelem a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján. Egyelőre csak az alsóbb osztályok (NB III-tól "lefelé") csapatai vannak ott a mezőnyben, a hét érintett zalai együttes közül az első napon négy lépett pályára és közülük egy, a Tarr Andráshida SC jutott tovább.

Varga Andor

Fotó: Szekeres Péter

Program szerint lett volna egy ötödik zalai mérkőzés is szombaton, a Csesztregi KSE az NB III-as Szombathelyi MÁV Haladás VSE-t fogadta volna. A mérkőzés azonban - vélhetően a csapadék miatt - elmaradt, pótlásáról egyelőre nincs információ.

Technoroll-Teskánd KSE - Csornai SE 1-2 (1-1)

Teskánd. Jv.: Gaál.

Teskánd: Kiss B. - Kiss P., Buzási, Szökrönyös Z., Csongár, Bakos, Németh N. (Megyesi, 65.), Major (Kiss D., 75.), Bedő, Boronyák, Baráth. Edző: Deák Ádám.

Gólszerzők: Csongár (21. - 11-esből), illetve Németh B. (18.), Visy (88.).

Az elmúlt szezont az NB III-ban töltő házigazda egy tavalyi "osztálytársát" fogadta, mely papíron esélyesnek volt tekinthető a találkozón. Ez az elméleti különbség gyorsan a Győr-Moson-Sopron vármegyeiek vezetésében nyilvánult meg, ám a Teskánd nem ijedt meg és villámgyorsan egyenlíteni tudott. A sok eső miatt a pálya alkalmatlan volt az igazi futballra, a játéktér nagyobb részét tócsák borították, így a sportág küzdő jellege dominált. Ebben azonban a zalaiak nem vallottak szégyent, mindent megtettek, hogy eltüntessék az osztálykülönbséget. A Csornának több helyzete volt, a csapat a hajrá kezdetén még egy büntetőt is elrontott, ám a Teskándnak is megvoltak a lehetőségei, hogy elmozduljon az 1-1-ről. A csapatokat két perc választotta el a hosszabbítástól, ám a vendégek szerencsés góllal eldöntötték az összecsapást.

Deák Ádám: "Átalakulóban van a csapatunk, a tavalyi keretből csupán négy játékos maradt, ettől függetlenül mindent megtettünk, hogy elérjük legalább a hosszabbítást. Sajnálom, hogy végül nem sikerült, de maximálisan elégedett vagyok a fiúk teljesítményével."

Tarr Andráshida SC - FC Esztergom 4-0 (2-0)

Zalaegerszeg. Jv.: Pintér B.

ASC: Paksy - Fekete, Szabó B., Kiss B. (Sipos, 69.), László (Bakos, a szünetben), Pataky (Szakony, 61.), Czotter (Fábián, 69.), Németh R. (Zsuppán, 61.), Fülöp, Cseke, Csiszár. Játékosedző: László Dávid.

Gólszerzők: Kiss B. (13., 50.), Németh R. (39.), Csiszár (92.).

Két megyei első osztályú csapat találkozott a mérkőzésen, melyet a házigazda zalaiak nagyon magabiztosan nyertek meg. Az Andráshida az első perctől irányította a játékot, sok helyzetet alakított ki, és ezek közül jópárat sikerült is gólra váltania. A hazai továbbjutás az első félidőben látottak alapján szünetben már nem volt kérdéses, az együttes pedig készülhet a második fordulóra, ahol akár már NB II-es ellenfelet is sodorhat az útjukba a sors.

László Dávid: "Nagyszerűen vizsgázott a pályánk, a sok eső ellenére nem érhette kifogás a talajt, s ugyanígy a csapat játékát sem. Szemléletváltással próbálkozunk, némileg támadóbb szellemű futballt szeretnénk játszani, s nagyon örülök, hogy ez első nekifutásra ilyen szép sikert hozott."

 

Szepetnek SE - Érdi VSE 1-2 (0-0)

Szepetnek. Jv.: Altorjay.

Szepetnek: Bocskai - Fadgyas, Üst, Pápai, Millei (Dömötör, 57.), Szabó B., Csavari, Nagy T., Rákhely, Bános (Déri, 85.), Orsós (Pál, 63.). Edző: Németh István.

Gólszerzők: Rákhely (69.), ill. Monori (71.), Pintér (80. - 11-esből).

NB III-es ellenfelet fogadott a dél-zalai alakulat, mely nem ijedt meg magasabban jegyzett ellenfelétől. Mezőnyben egyenrangú volt a Szepetnek, mely helyzeteket is ki tudott alakítani - a találkozó elején két nagy zalai lehetőség is kimaradt, illetve a szurkolók egy büntetőt is számon kértek a játékvezetőn. Fordulás után maradt minden ebben a kerékvágásban, illetve a drukkerek nagy örömére a házigazda megszerezte a vezetést. A boldogság azonban alig két percig tartott, sőt, hamarosan a vendégek 11-esből a győztes találatot is megszerezték.

Németh István: "Nem vagyok csalódott, inkább büszkeséget érzek, mert az osztálykülönbség ellenére végig pariban voltunk. Az ellenfél főleg pontrúgások után veszélyeztetett, annyi hiányérzet maradt bennem, hogy a helyzeteinkből szerezhettünk volna még gólt. Az erőnket azonban megmutattuk, abban bízunk, hogy jó csapatunk lesz a következő bajnokságban."

Lovászhetény-Pécsvárad - Deák-Gizmó Murakeresztúr SE 5-1 (1-0)

Pécsvárad. Jv.: Cservölgyi.

Murakeresztúr: Molnár - Békefi, Czigány, Bekő (Gerencsér, 65.), Szilveszter, Büki, Márkovits (Mohácsi, 79.), Polgár (Nmeth D., 56.), Orbán, Gyuranecz, Szabó I. (Vadász, 79.). Edző: Visnovics László.

Gólszerzők: Kelemen (45.), Szaniszló (56.), Kovács A. (57.), Zsigrai (71.), Szentes (80.), ill. Gyuranecz (88.).

Szombaton a Murakeresztúr volt az egyetlen zalai csapat, mely idegenben, Baranyában lépett pályára. A párharc sokáig kiegyenlített volt és az első félidő utolsó percéig döntetlenre is állt, a hazaiak saját szemszögükből a legjobbkor találtak be a murakeresztúri kapuba. Fordulás után aztán beindult a pécsváradi gólgyártás, a vendégek sorsa megpecsételődött, amikor a második játékrész elején gyors egymásutánban két gólt is kaptak. A házigazda igen magabiztos győzelemmel jutott a következő körbe, a zalai csapatot pedig vigasztalhatja, hogy a hajrában a becsületgólt azért sikerült megszereznie.

Visnovics László: "Jobb csapattól kaptunk ki, ellenfelünk évek óta a baranyai első osztály élmezőnyéhez tartozik, sőt, megfordultak az NB III-ban is. Helytálltunk becsülettel, ha nem lettek volna hiányzónk, szorosabb is lehetett volna a vége."

A Magyar Kupa első fordulójának vasárnapi programjában megyénket két csapat képviseli: A Zalaszentgróti VFC Úrkútra, az FC Nagykanizsa pedig Maroshegyre látogat. Mindkét mérkőzés 16.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában