Szintet lépett

2023.07.13. 10:00

A gyorsaságimotoros Szilágyi Krisztián helytáll három sorozatban is

A középiskolai tanulmányait ősszel a Batthyány-gimnáziumban kezdő nagykanizsai Szilágyi Krisztián szintet lépett a motorsportban is: részt vesz az Alpok-Adria sorozatban is.

Kühne László

Szilágyi Krisztián (jobbra) az eredményhirdetésen többször is dobogóra léphetett

Forrás: ZH

Ennek egyes állomásai Európa-kupa futamokat, valamint országos bajnoki fordulókat jelentenek, ennek megfelelő színvonalú mezőnyökkel. Az első, szlovákiai viadal után a mezőny legutóbb a vasi Pannónia-ringre költözött, ahol tíz ország versenyzői álltak rajthoz.

A félig meddig hazai helyszín nem volt ismeretlen a Kawasakival versenyző Szilágyi Krisztián (Speed Passion Racing Egyesület) számára, aki korábban tudott már edzeni ezen a pályán. Ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen az időmérőn a rajtrács negyedik helyét sikerült megszereznie. Ezt követte az első versenynap futama, melynek végén a kanizsai versenyző egy célba érkezéssel több rangsorba is bekerült: az ob-n második, az Ek-ban harmadik, az Alpok-Adria sorozatban pedig ötödik lett.

A második napi folytatásban pedig ezen még sikerült javítani egy árnyalatnyit: az ob- és az Ek-helyezés megismétlése mellett az Alpok-Adria mezőnyében a negyedik hely lett a dél-zalai motorosé. Aki a következő hetekben sem fog unatkozni, hiszen a a jó teljesítményt megalapozó edzések mellett csehországi, majd horvátországi futamokat is teljesítenie kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában