Labdarúgás

2023.06.04. 20:00

Gólzápor, felhőszakadás és biztos tolnai siker az NB III-as osztályozó első mérkőzésén (videó)

A labdarúgó NB III-ba kerülésért kiírt osztályozó első mérkőzésére látogatott a dal-zalai faluba a tolnai bajnok. A párharc úgy tűnik eldőlt – és sajnos nem a „jó” irányba.

Kühne László

A Semjénháza (zöldben) nem bírt a tolnaiakkal az osztályozón

Fotó: Gergely Szilárd

Semjénháza SE–FC Dunaföldvár  1-4 (0-3)
Semjénháza, 600 néző. Jv.: Jakab Á.
Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Bagó Be., Kapuvári, Schuller, Horváth P. (Dobri) – Pápai M., Bakos, Domján, Csongár (Bagó Bá.) – Szalai D., Szakmeiszter J. Edző: Kovács Imre.
Gólszerzők: Kapuvári (84.), illetve Gellén (40., 64.), Puskás (42.), Szedmák (44.).

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a mérkőzés, a hazaiak most kapták meg a megyei bajnokság megnyerésével kiharcolt érmeiket. A meccset ezek után kissé megilletődötten kezdte a Semjénháza, míg a több számottevő NB-s múlttal rendelkező labdarúgót felvonultató Dunaföldvár igyekezett irányítani a meccset. Ugyanakkor a hazai csapat sokáig állta a sarat, úgy tűnt, a zalaiak többek közt pontrúgásokra építő taktikája működik. Egy ilyen szituáció végén, a 23. percben Szakmeiszter János szerezhetett volna gólt, ám a helyzet kimaradt, a vendégek viszont a játékrész hajrájában alig négy perc alatt háromszor is betaláltak.

A tolnai gólzápor után a szünetben igazi és óriási felhőszakadás zúdult a pályára, időnként dörgött és villámlott is, kérdésessé téve a folytatást. Ám végül csak a szünet lett 22 perccel hosszabb és folytatódhatott a játék.

A játéktér több ponton is inkább medencére hasonlított, mint futballpályára, ilyen körülmények között nehéz lett volna folyamatos játékot produkálni. Ezzel együtt még két gól is született és a slusszpoén a hazaiaké volt: a hajrában Kapuvári Zoltán 50 méteres szabadrúgást ragasztott a kapu bal felső sarkába.

Kovács Imre: „Negyven percen át a terveink szerint alakult a mérkőzés, ám ami utána történt, átrajzolta minden elképzelésünket.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában