Labdarúgó NB III.

2023.05.15. 15:30

Nagyon "beleállt" ebbe a meccsbe a Nagykanizsa

A labdarúgó NB III. nyugati-csoportjának hétvégi rangadója valóban az volt: noha az FC Nagykanizsa sima győzelmet aratott (6-1) a bajnokesélyes Tatabánya felett, "csúcsmeccs" volt ez ebben a fordulóban. A Technoroll Teskánd pedig az alsó régióban ért el bravúrt, amivel most ismét pislákol a fény az alagút végén...

Kerkai Attila

Kondor Kristóf, az FC Nagykanizsa játékosa készül megcélozni a tatabányai kaput. Ő is feliratkozott a hazai gólszerzők listájára

Fotó: Pezzetta Umberto

Az FC Nagykanizsa, amely - mint már írtuk - biztos bronzérmes ebben a csoportban, olyan játékkal rukkolt ki, amire csak csettinteni lehet. Pedig az időjárás nem fogadta kegyeibe ezt a találkozót sem, hiszen mély és vizes pályán kellett játszaniuk a feleknek. Az utolsó előtti fordulót 1 pontos előnnyel váró és az élen álló Tatabánya akár be is biztosíthatta volna bajnoki címét, de ehhez nyernie kellett volna Kanizsán, míg a második Veszprémnek ki kellett volna kapnia, de minden éppen fordítva történt...
Nagykanizsán ugyan előnybe került a Tatabánya, amire hat góllal válaszolt Gombos Zsolt együttese, melyben sorakoztak a jobbnál jobb egyéni teljesítmények. Tervezni egy ilyen meccset előre nem lehet, mindenesetre a kanizsai szakvezető úgy látta, éppen az volt a siker kulcsa, hogy az elképzeléseiket megvalósították.


- Pontosan úgy álltak a fiúk bele ebbe a meccse, hogy nem volt kérdés... - említette Gombos Zsolt. - Noha vezetett az ellenfél, de négy perc múlva kiegyenlítettünk. Jó meccs volt, motiváltak voltunk annak ellenére is, hogy a bronzérem már a zsebünkben van. Kár, hogy vége van a bajnokságnak, ha nem hullatunk el könnyű pontokat, akkor mi is beleszólhattunk volna a bajnoki címbe. Azt látom, hogy folyamatosan fejlődik a csapat, reméljük, hogy jövőre még merészebb álmaink is lehetnek.
Az is lehet, hogy a Nagykanizsa végül így is beleszólt a bajnoki címbe, hiszen most a Veszprém vezet egy ponttal a Tatabánya előtt. Vasárnap egymás ellen játszik a két csapat, méghozzá Pápán, ugyanis a Veszprém stadionja átépítés alatt áll. A Nagykanizsa Balatonfüredre utazik, ahol a bronzérmet is átvehetik.
A Technoroll Teskánd hét nyeretlenül megvívott találkozó után vasárnap 4-2-re legyőzte a Fehérvár FC II. csapatát, amivel életben tartja bennmaradási esélyét. Igaz, ehhez az utolsó fordulóban idegenben le kellene győznie a Komáromot, az előtte 2 ponttal álló Csornának pedig  ki kellene kapnia az élcsapatnak számító III. Kerülettől. Pergel Attila csapata  most azt bizonyította a fehérváriak elleni sikerrel, hogy az utolsó pillanatig nem adta fel. 
A hét végén a Puskás FC II. otthonába 0-0-t játszó ZTE FC II. a vasárnapi zárófordulóban a kelen SC-t fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában