Labdarúgás

2023.04.11. 18:30

Szerdán ismét pályán az NB III-as mezőny

A labdarúgó NB III. Nyugati-csoportban ismét hétközi forduló következik és mindhárom zalai együttes pályára lép. Közülük a ZTE FC II. és az FC Nagykanizsa játszik hazai környezetben, míg a Technoroll Teskánd idegenbe utazik.

Kerkai Attila

A teskándiaknak egy jó adag szerencse is kellene...

Fotó: Pezzetta Umberto

A hét végi fordulóban a kiesés elkerüléséért harcoló Teskánd csaknem meglepetést okozott a zalai derbin. Egészen a 83. percig vezetett 2-1-re a tabellán harmadik FC Nagykanizsa ellen, de –  ekkor már tíz emberrel játszva Szökrönyös Zoltán kiállítása után –  jött egy tizenegyes, majd a 92. percben az újabb kanizsai gól, amivel a dél-zalaiak 3-2-re nyertek, míg a Teskánd pont nélkül maradt. A Teskánd szerdán 16 órától a Veszprém vendége lesz, egy másik élcsapaté, de vajon mennyire törte meg a társaságot, az, hogy elszalasztott egy nagy bravúrt.
– Fájdamas volt ez a vereség és voltak fordulópontok, melyekből nem mi jöttünk ki jobban, amit elsősorban a rutintalanságunk számlájára írok –  állapította meg Pergel Attila, a teskándiak szakvezetője. –  Remélem, fel tudjuk dolgozni ezt a vereséget és nem adjuk fel a bent maradásért folytatott harcunkat. Van nyolc mérkőzés, de ha a csapat tud úgy játszani, mint a Kanizsa ellen, vagy a többi tavaszi meccsen, akkor lehet, hogy végre felénk billen majd a mérleg nyelve. A sorsolásunk olyan, hogy elérhető a bent maradás, de szerdán nem mi leszünk az esélyesek. Mindenesetre szeretnénk megnehezíteni a Veszprém dolgát.
Az FC Nagykanizsa a megszerzett újabb három ponttal tartja a lépést az előtte állókkal és biztosan tartja a harmadik pozíciót.  Szerdán (16.00) az ötödik helyezett Érd lesz Nagykanizsán a vendég.
– Vasárnap csapatszinten mutattunk gyenge teljesítményt és remélem, hogy a játékosok átérzik majd, hogy az Érd ellen sokkal keményebb mérkőzésre számíthatnak –  ezt Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője nyilatkozta az újabb találkozó előtt. –  Ehhez száznyolcvan fokos fordulatra lesz szükség a csapatjátékban. Az Teskándon is látszott, hogy együttesen tagjai semmit nem adnak fel, de nem szabad megengedni egyazon mérkőzésen belül ennyi hullámzás legyen.
A ZTE FC II. csapata szintén idehaza játszik, méghozzá 16 órától a Balatonfüred lesz az ellenfél. A középmezőny stabil tagjának számító Balaton-partiak ellen hazai környezetben van keresnivalója Koller Zoltán csapatának, de az elfoglalt helyezések alapján a vendégek tűnnek az esélyesebbnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában