Január elején véglegesítik a mezőnyt

2021.12.16. 18:00

Megrendezik a Zala megyei téli műfüves labdarúgó-bajnokságot

Az idén, pontosabban a most zajló bajnoki sorozat félidejében is megrendezik a Zala megyei műfüves labdarúgó- bajnokságot, amely a megyei bajnokságban szereplő együttesek téli felkészülését szolgálja.

Kerkai Attila

A Semjénháza (kékben) legutóbb is ott volt a mezőnyben, és most is a nevezettek között van

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Gyorsan tisztázzuk is, az időpontot: január utolsó hétvégéjén indul a sorozat, majd február végéig, hétvégenként folytatódik. A mezőny nagyjából összeállt, erről tájékoztatott bennünket Zámodics Krisztián, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság versenybizottságának titkára. 

 

- Azt már korábban eldöntöttük, hogy újra kiírjuk a téli műfüves bajnokságot, és jelenleg tizenhét csapat jelezte már indulását - mondta el érdeklődésünkre Zámodics Krisztián. - Pillanatnyi állás szerint minden mérkőzést Zalaegerszegen rendezünk meg, lesz egy megyei egyes és egy megyei kettes és hármas csoportunk. Értelemszerűen az előbbibe az első osztályban szereplő együttesek kerülnek, az utóbbiba pedig a másod, illetve a harmadik vonal képviselői. Annyit még hozzá kell tenni: azért nem kezdjük előbb a küzdelmeket, mert a bajnokságban az első tavaszi fordulót úgyis majd csak márciusban rendezik, tehát bőven lesz most idő a műfüves bajnokságként is ismert sorozat lebonyolítására. 

 

Az első osztályból mostanáig a Semjénháza, a Csesztreg, a Zalalövő, a Zalaszentmihály és a Lenti TE jelezte az indulását, de mint megtudtuk, még egy csapat jelentkezését várják ebbe a csoportba. Illetve lehet akár ez a szám három is...

 

- Mindenképpen azt szeretnénk, ha páros lenne a létszám - folytatta Zámodics Krisztián. - Egy csapatra még várunk, de ha több jelentkezik, akkor nyolcas lesz a létszám, de semmiképpen nem páratlan. Január első hetére szeretnénk lezárni, hogy kik indulnak. A cél az, hogy mindenképpen öt fordulót, vagyis öt játéknapot biztosítsunk a csapatoknak. A műfüves téli bajnokságba nem kötelező a nevezés, azonban érdemes indulni, hiszen az ellenfeleket és a pályát is biztosítják a csapatoknak a téli felkészülésükhöz, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyesületek nagy része él is ezzel a lehetőséggel. 

 

- Most is kiírtuk már jóval korábban, de volt olyan év, hogy januárban még pár csapat jelezte, mégis indulnának... - tette hozzá Zámodics Krisztián. - Még fogadunk el nevezést, de tényleg már csak annyit, ami záros határidőn belül érkezik. Sajnos a fiataloknak szánt téli futsaltornánk most elmarad, hiszen a járványhelyzet miatt az iskolai termekbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, és nem mindenki rendelkezik ezzel a gyerekek közül. A torna terveink szerint nem marad el, tavasszal pótolhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában