Két ezüst is jutott nekik, de nem felhőtlen a boldogság

2020.11.12. 19:43

Végre versenyeztek a Toriki KHKE tagjai

Igaz, hogy csak egy esemény erejéig, de újra küzdőtérre állhattak a WKF karate képviselői, köztük a megyeszékhelyi Toriki KHKE tagjai, akik Bátaszéken, a Hayashi Magyar WKF Karate Liga első fordulóján vettek részt. 

Kerkai Attila

Takács Ferenc edző sikeres tanítványaival, akik ott voltak a minapi viadalon

Fotó: Toriki KHKE

Versenykörülmények között már nagyon rég nem léptek küzdőtérre a Toriki KHKE tagjai sem, így már hiányzott nekik az éles verseny. Annak ellenére, hogy nem igazán tudhattak maguk mögött sikeres felkészülést, mégis jó eredményekkel tértek haza. A viadal célja az volt, hogy az indulóknak többmérkőzéses versengési lehetőséget biztosítsanak, ezzel segítve formában tartásukat és motivációjukat. A koronavírus-járványra tekintettel az esemény a kötelezőnél is körültekintőbb óvintézkedések betartása mellett zajlott. A versenyzők gyakorlását elősegítendő, a legtöbb kategóriában körmérkőzések zajlottak, így gyakorlatilag valamennyi résztvevő több meccset is vívhatott.

Takács Ferenc edző sikeres tanítványaival, akik ott voltak a minapi viadalon
Fotó: Toriki KHKE

A Toriki KHKE versenyzői közül a 12–13 éves korcsoportban a +47 kg-os súlycsoportban Osbáth Hanna a második helyen végzett, míg Osbáth Lora negyedikként zárt. A 10–11 éveseknél (–40 kg) Pekovics Jázmin társához hasonlóan ezüstéremmel térhetett haza.

– Sajnos március közepétől bizonytalan, tervezhetetlen és kilátástalan helyzetbe kerültünk – értékelt Takács Ferenc, a Toriki vezetőedzője. – Év elején még úgy tűnt, hogy az eddig befektetett rengeteg edzésmunka lassan megtérül és meghozza gyümölcsét. A tomboló koronavírus-járvány majdnem teljesen tönkretette csapatunk sportéletét, versenyzőink motivációja alábbhagyott, és az utánpótlás korú gyerekeknél is nagy volt a lemorzsolódás…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában