Demjén csak a gólt sajnálja

2019.11.19. 20:00

U21: három ZTE FC-játékos is kezdő volt a Puskás Arénában

Kedden már Zalaegerszegen készült a ZTE FC három utánpótlás-válogatott labdarúgója, akik hétfőn este az új Puskás Arénában rendezett Magyarország–Ausztria (0-1) U21-es válogatott mérkőzésen léptek pályára.

Kerkai Attila

Demjén Patrik egyik védése Ausztria ellen. Csak azt sajnálja, hogy egyszer ő sem tudott menteni…

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

Magyarország U21-es labdarúgó-válogatottja a Puskás Arénában fogadta felkészülési mérkőzésen Ausztriát, de Gera Zoltán szövetségi edző csapata továbbra is nyeretlen maradt. A magyar együttes kezdőcsapatában három ZTE-játékos is helyet kapott, hiszen a kapuban Demjén Patrik védett, a védelem két oldalán pedig Bolla Bendegúz és Gergényi Bence kapott helyet. Hármójuk közül Demjén és Bolla végig a pályán volt, Gergényi a 61. percben jött le a pályáról.

Demjén Patrik egyik védése Ausztria ellen. Csak azt sajnálja, hogy egyszer ő sem tudott menteni…
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A találkozó egyetlen gólja a 44. percben esett, amikor egy magyar játékoson megpattanó fejes jutott a kapuba. Demjén Patrik már csak a gólvonal mögött tudott a labdába ütni, ám összességében a magyar válogatott egyik legjobbja volt, ugyanis számos esetben jó érzékkel védett. Ettől még nem volt felhőtlenül boldog ő sem…

– Azt hiszem, a gólnál is védhettem volna, emiatt egy kicsit bosszús vagyok, hogy nem sikerült – mondta el immár a ZTE FC keddi edzésére készülve Demjén Patrik. – Sajnos kikaptunk, és látjuk, hogy van még hova fejlődnünk. Az első félidőben nem játszottunk jól, jobbak voltak az osztrákok, de a második már jobban sikerült, ám nem tudtunk gól lőni.

Az új Puskás Arénában rendezett találkozón 11 ezer néző volt kíváncsi az U21-es találkozóra. A hangulatról Demjén Patrik is elismerően beszélt.

– Óriási érzés volt az új arénában pályára lépni pár nappal a megnyitása után. A stadion gyönyörű, nagyon bízom abban, hogy lesz még alkalmam nekem is itt pályára lépni – tette még hozzá Demjén Patrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában