Három országon át tekernek

2019.07.18. 20:38

Több száz kerékpárost várnak a vasárnapi Pannon Maraton szervezői

Három táv közül választhatnak a kerékpárosok az idei, 16. Háromországos Pannon Maratonon. A nemzetközi viadalnak ezúttal Lendva a házigazdája.

Gyuricza Ferenc

Egy korábbi Pannon Maraton résztvevői Lendva térségében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az első Pannon Maratont 2003-ban rendezték meg a horvátországi Sveti Martin na Muri (Muraszentmárton), a szlovéniai Lendva és Lenti kerékpáros-szabadidős egyesületeinek összefogásával. Az egyre népszerűbbé váló versenynek évenkénti váltásban azóta is ez a három település a házigazdája. Az idei, vasárnapi viadal rajtja és célja is a muravidéki kisvárosban lesz.

Egy korábbi Pannon Maraton résztvevői Lendva térségében
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A választható távok közül a leghosszabb mintegy 110 kilométeres, és mindhárom ország területét érinti. Erre felkészült, profi kerékpárosokat várnak. A körülbelül 50 km-es középtáv ugyancsak érinti a három országot, a tíz kilométeres csa­ládi maraton – ez inkább a kirándulni vágyó hobbikerékpárosoké – viszont csak szlovéniai területeken zajlik.

A versenyre több száz résztvevőt várnak a szervezők. Előregisztrációra internetes felületen van lehetőség, de a rendezvény napján reggel hét órától a helyszínen, a Lipa Szálloda melletti területen is nevezhetnek még az indulni szándékozók. Maga a verseny reggel kilenc órakor kezdődik majd a 110 kilométeres táv rajtjával, ezt 10 percre rá követi a középtáv startja, végezetül a családi maraton résztvevői indulnak útnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában