A HCW-bajnok Zafar Ameen részvételével

2019.05.09. 18:54

Nem vérre megy, hanem a látványra – Pankráció Show-t rendeznek Kanizsán

Május 25-én 18 órakor első alkalommal kerül sor a HCW (Hungarian Championship Wrestling) Pankráció Show-ra a dél-zalai városban, a Tungsram Sportcsarnokban.

Horváth-Balogh Attila

Tihany Péter (balról) és Zafar Ameen küzdenek

Fotó: HCW

A rendezvényről a nagykanizsai szervező, kezdő pankrátor, Roósz Péter adott tájékoztatást, aki elöljáróban elmondta: a profi birkózás (pankráció) Amerikában született meg, s habár Magyarországon még nem rendelkezik nagy hagyományokkal, de a HCW-nek köszönhetően 2010 óta jelen van itthon is. A sportág az olimpiai birkózással közös alapokon nyugszik, de az évek folyamán több küzdősport- és show-elemmel egészült ki. Néhány pankrátorfilmnek sikeres szereplőjét mindenki ismeri, Dwayne „The Rock” Johnsont, vagy Hulk Hogant.

Tihany Péter (balról) és Zafar Ameen küzdenek
Fotó: HCW

– A HCW a fővárosban – lévén budapesti székhelyű – rendszeresen szervez pankrátorshow-kat, de jelen van már vidéki nagyvárosokban, például Debrecenben, Szegeden, Salgótarjánban, ebbe a körbe kerül be most reményeink szerint Nagykanizsa is – jelentette ki Roósz Péter. – Az eseményre valamennyi korosztályból várunk érdeklődőket, s bármilyen furán hangzik, de gyerekeket is, nem csak felnőtteket. Hiszen a pankráció nem igazi, vérre menő küzdősport, hanem a birkózáson alapuló show-műsor, előre megtervezett, begyakorolt, látványos akciójelenetekkel. Persze, sérülés így is lehetséges, de nem olyan nagy eséllyel, mint egy eredményorientált sportágban. Itt inkább a közönség szórakoztatásán van a hangsúly.

Roósz Péter hozzátette: az esemény 3 órája alatt 7–8 mérkőzésre kerül sor olyan pankrátorok részvételével, mint például Zafar Ameen HCW-bajnok, a Budapest Bastards (Nitro & Renegade) nevű bajnokcsapat, valamint Justin Wylde volt Revolution-bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában