Csak egy pályán futballoztak

2018.08.23. 20:00

Két meccs elmaradt – a Zalalövő büntetőkkel nyert a megyei MK-ban

Szerdán rendezték meg a labdarúgó magyar kupa második fordulóját, melyben még a megyei csapatok csatároznak egymással. Erre a napra három zalai találkozót is kiírtak, ám ezek közül csupán egy zajlott le: Gyenesdiáson a Zalalövő büntetőkkel jutott tovább.

Kerkai Attila

A Zalalövő (fehér szerelésben) is várhatja a mai sorsolást Fotó: Pezzetta Umberto

S hogy mi lett a másik két találkozóval? Elmaradtak… A Hévíz SK–ZNet-Telekom Becsehely- és a Flexibil Top Zalakomár–FC Keszthely Lazzarin Café-párosításban a vendégcsapatok nem tudtak kiállni. Az FC Keszthely már szerdán délelőtt jelezte, hogy nem utazik Zalakomárba – tudtuk meg Németh Istvántól, a csapat edzőjétől.

– A játékosaink egy része a fővárosban dolgozik vagy tanul, mások dolgoznak a vendéglátásban, egyszerűen nem jöttünk volna össze elegen, ezért jeleztük, tudomásom szerint már a délelőtti órákban a zalakomáriaknak, hogy nem utazunk el a találkozóra – mondta el Németh István.

A Hévíz–Becsehely-mérkőzés szintén elmaradt, ám itt nem arról volt szó, hogy a vendégcsapat ne akart volna elutazni a fürdővárosba. Csupán annyi volt a kérésük, hogy 17 helyett 18 órakor kezdődjön a találkozó. Ezt hivatalosan jelezték, ám a házigazda nem fogadta el a módosítást.

– Értesítettük a megyei igazgatóságot és a hévízieket is, már a hét végén jeleztük az MLSZ informatikai rendszerében a kérésünket – mondta a Becsehely elnöke, Markó Zoltán. – Játékosaink dolgoznak, többen el is kéredzkedtek munkahelyükről, de így sem tudtunk volna a 17 órás kezdésre odaérni. Ezért kértük a későbbi kezdést, ám a Hévíz nem járult ehhez hozzá.

A Zalalövő (fehér szerelésben) is várhatja a mai sorsolást Fotó: Pezzetta Umberto

Felvetődik a kérdés, hogy miért nem lehet eleve későbbi mérkőzésidőpontot kiírni, hiszen amatőr csapatokról van szó, hétköznapról, vagyis azoknak a játékosoknak, akik dolgoznak, valóban nehéz megoldaniuk ezt. Zámodics Krisztián, az MLSZ Zala megyei igazgatóságának versenybizottsági titkára felvetésünkre azt mondta: a csapatok bármikor megegyezhetnek a későbbi kezdésről. Viszont augusztus vége van már, s a mérkőzéseken büntetőrúgások is lehetségesek, ezt is bele kell számolni, hiszen nyolc óra körül ilyenkor már sötétedik.

Összességében mégis szomorú, hogy megint nem a futball nyert, hiszen ha három kiírt kupameccsből csak egyet tudnak megrendezni, az nem a játékot szolgálja… A szerdai fordulóból így továbbjutott a Hévíz és a Flexibil-Top Zalakomár, valamint a Zalalövő TK, amely szerdán büntetőkkel lépett túl a Gyenesdiáson.

Jövő szerdán már az „országos táblára” kerülés lesz a tét, hiszen az újabb három párharc továbbjutója már NB II-es és NB III-as ellenfeleket is kaphat. A Zalakomár, a Hévíz és a Zalalövő mellé a most erőnyerő Gellénháza, Teskánd és Csesztreg alkotta hármas csatlakozik. Zámodics Krisztián elmondta: az MK 3. fordulójának párosítását ma 14 órakor sorsolják.

A magyar kupa 2. fordulójában lejátszott egyetlen összecsapáson:

Kinizsi SK Gyenesdiás–Zalalövő 2–2 (1–1) – 11-esekkel: 4–5

Gyenesdiás. Jv.: Novák R.

Gyenesdiás: Szabó Á. – Lázár, Tarnóczai (Szokoli), Hegyi, Szőcze (Dufka), Sipőcz, Czafit, Pálfi, Szabó Á., Acél, Kovács D., Balogh G. (Tóth R.). Edző: Kocsis Norbert.

Zalalövő: Dóra – Gyenese, Kiss B., Flander, Zsoldos An. (Wágner), Kellner, Sipos, Cseresznyés (Szabó G.), Penczák, Horváth T., Darabos (Nagy D.). Edző: Vaspöri Zoltán.

Gólszerzők: Czafit, Szabó G. (öngól), illetve Kiss B., Flander.KA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában