Programajánló

2023.12.31. 11:00

A Gesarol is fellép a zalaegerszegi szilveszteren

Zaol.hu

Mint minden évben, 2023 zárásaként is a Dísz téren tarja meg Zalaegerszeg város a hivatalos szilveszteri mulatságát. Koncertekkel, italokkal és különböző programokkal várják az ó évet búcsúztatni és az új évet köszönteni vágyókat.

A fellépők között szerepel a Gesarol nevű együttes is.

A Gesarol magyar rock együttes, a P.Mobile elődje, amely napjainkban külön együttesként működik. A zenekar előzményei 1964-65-re, Sashalomra nyúlnak vissza. Szakács Gábor az öccsével, Lászlóval és annak osztálytársaival („Illés Johnny”, „Kis Gajdos”) alapított zenekart. Eközben Pótz-Nagy Ágoston a bátyjával kezdett együtt zenélni. Később együtt folytatták a zenélést, csatlakozott hozzájuk Bernáth Rezső, Sándor József és Schuster Ervin is, utóbbinak sikerült az iskolája klubdélutánjára beajánlani az együttest. A siker önbizalmat adott a tagoknak a folytatáshoz. Az akkori szokásoknak megfelelően ismert nyugati slágereket játszottak.

Pótz Nagy Ágoston javaslatára 1992. november 20-án az akkori munkahelyén összeálltak egy koncertre a Szakács testvérekkel. A fellépés sikere nyomán úgy döntöttek, folytatják a közös zenélést.

Szakács Gábor azt szerette volna, ha az együttes emlékét legalább egy album felvételével megörökítenék. A többiek azonban nem osztották az elképzelését, így 1999 nyarán szakadásra került sor. Szakács Gábor Gesarol Revival Band néven folytatta, a formáció 2002-ig működött.

Pótz Nagy Ágoston új társakkal jelenleg is továbbviszi a Gesarol nevet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában