November 6-ig látogatható

2023.10.16. 12:30

Sándor Alexandra fotórealista kiállítása Lentiben

A napokban Lentiben, a Városi Művelődési Központban nyílt meg a helyi fotórealista alkotó, Sándor Alexandra Portrék és karakterek című kiállítása.

Korosa Titanilla

Sándor Alexandra a kedvenc képe mellett, balról a 2022-ben elhunyt Stephen "Twitch" Boss amerikai koreográfus

Fotó: Korosa Titanilla

Második alkalommal mutatta meg munkáit a közönségnek Sándor Alexandra, két évvel korábban a helyi könyvtárban mutatkozott be az alkotó. Művészetének témái azóta sem változtak, hisz – ahogy a tárlat címében is olvasható – ez alkalommal is realisztikus portréképekkel lepte meg a közönséget. A kiállítótérben ismert emberek portréi tekintenek vissza a közönségre, köztük John Malkovich, Lady Gaga, Johnny Depp színész, Benedek Tibor egykori vízilabdázó vagy Katalin walesi hercegné.

 

Mint azt Sándor Alexandra mondta: a témaválasztás nem változott, továbbra is portrék érdeklik leginkább, ez örök szerelem marad, hisz ebben találja meg leginkább a kihívást, ami a legfontosabb számára, mert a kihívások viszik előre a fejlődést. Arról is beszélt, hogy az első kiállítás anyagának összeállítása óta lecsökkent a rajzolással töltött órák száma, hisz akkor – ahogy fogalmazott – még egy műszakot eltöltött a rajztábla előtt, ma már jobbára csak hétvégére korlátozódik az alkotómunka. Természetesen több terve is van, a portrérajzolás mellett a bárki számára elérhető videócsatornáját is igyekszik új tartalmakkal megtölteni, ahol olyan trükköket, technikákat mutat meg hozzá hasonló autodidakta művészeknek, melyekkel segítségükre lehet.

A kiállítás megnyitóján Horváth László polgármester mondott köszöntőt, az alkotásokat Bíró Krisztina, a Lenti Általános Iskola és Gimnázium igazgató-helyettese, Alexandra gimnáziumi osztályfőnöke méltatta.

A tárlat november 6-ig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!