Könyvtári szombat október utolsó hétvégéjén

2023.10.27. 13:15

Mesék, sakk és gólyalábazás Nagykanizsán

Nagykanizsán, a Halis-könyvtárban megannyi színes és változatos programmal várják a családokat október utolsó szombatján is. A bibliotéka látogatóit, fiatalokat és időseket egyaránt remek szórakozás vár október 28-án.

Benedek Bálint

Mindenkit vár a könyvtár szombaton is

Fotó: Szakony Attila

Kezdésként 9 órától Kardos Ferenc könyvtáros tartja a Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő, vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. A nyitvatartási idő alatt, 9 és 13 óra között Pálfi Dénes könyvtáros vezetésével meg lehet tanulni gólyalábon járni, amit óvodák és iskolák már beépítettek mozgásos tevékenységeik közé. A bibliotékában szeretnék, ha mindenki megtapasztalná az újabb generációk tagjai közül is a gólyalábazás örömét. Majd 10.30-tól Virág Adrienn könyvtáros a Mesés papírszínház keretében klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Ebben a világban maradva Benke Dániel könyvtáros 11.15-től A hétfejű sárkány – bábelőadás Bercivel, a könyvtár sárkányával című programjával örvendezteti meg a gyerekeket. A fiatalok a magyar népmesén alapuló hétfejű sárkány meséjét hallgathatják meg, akinek segítségére lesz Berci, a könyvtár csintalan sárkánya. A bibliotéka előfizetett az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok tematikus olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. Ezek böngészésére is lehetőség lesz 11 órától a Tarnóczky klubban, ahol Kardos Ferenc és Tábori Zita fogadja a látogatókat. Továbbra is várják a régi kanizsai képeket és dokumentumokat a látogatóktól, akiknek adománya ezáltal a város történeti emlékezetének részévé válhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!