Aranyló Göcsej

2023.09.27. 10:00

Nyitott porták Barlahidán

Szombaton a Göcseji Dombérozó őszi, Aranyló Göcsej programsorozatának egyik állomása lesz Barlahida, illetve az ottani nyitott porták, ahova várják a látogatókat 11 és 17 óra között.

Korosa Titanilla

Turzó Georgina gyapjúfeldolgozó is várja a látogatókat barlahidai nyitott portáján, ahol a feldolgozás folyamatát és eszközeit is megmutatja

Fotó: Korosa Titanilla

Szeptember 30-án, szombaton a tervek szerint várja a vendégeket a fenti időpontban Turzó Georgina gyapjúfeldolgozó, akinél betekintést nyerhetnek abba a folyamatba, hogy készít a nyers gyapjúból fonalat, amit aztán ruhaneműk készítéséhez használ fel, illetve láthatják a feldolgozás különféle eszközeit. A következő állomáson Gudrun Greif képzőművészeti alkotásait, szobrait, kisplasztikáit tekinthetik meg. Látogatható lesz a faluban Csonka Zsolt péksége 13 órától, ahol a langallósütés és látványpékség mellett a háztáji gazdaságot is megismerhetik az érkezők. Nyitva tart Fülöp Áron agrármérnök portája, a Barlahida kincsei zöldség-gyümölcs kertészet is, szintén 13 órától.
A szervezők tájékoztatása szerint rossz idő esetén telefonos egyeztetés szükséges a részvételhez. A portákon a fizetés becsületkasszás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában