"A világok arca - Lélek"

2023.07.22. 19:00

Baka Nóra kristályképei a zalaegerszegi Göcsej Tudásközpont emeletén

A Lentiben alkotó autodidakta képzőművész Baka Nóra első önálló, ""A világok arca - Lélek - Kristályfestmény - A belső tenger - Ahol a színek - formák - rezgések életre kelnek!" címet viselő kiállítása a zalaegerszegi Göcsej Tudásközpontban nyílt meg szombaton délután.

Arany Horváth Zsuzsa

Baka Nóra és Nikitscher Bernadett a tengert idéző installáció mellett

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A kézzel és nem ecsettel készült, akrilfestékkel, kőporral, százféle ásvánnyal, kristállyal felépített képeket, tárgyakat Nikitscher Bernadett, a központ vezetője ajánlotta a megjelentek figyelmébe, majd a festő maga vezette végig a közönséget a tárlaton. Kiderült, a különböző élethelyzetek mellett egy adriai utazás is lehet ihlető, a művész gondolatait inspiráló esemény, nem is véletlen, hogy a tér közepén tengeri enteriőr idézi meg az azúrkék miliőt.

Baka Nóra kristályképei a zalaegerszegi Göcsej Tudásközpont emeletén 
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

 Az ásványok, kristályok is külön történettel csatlakoznak a képekhez. A festészettel 8 éve foglalkozó Baka Nóra képeivel az ARTsCAP kortárs művészeti magazin olvasói is találkozhattak már az egyik 2022-es lapszámban, de a keszthelyi Festetics Kastélyban és Budapesten, sőt Angliában is látható volt már Baka Nóra alkotás. A zalaegerszegi tárlat szeptember elsejéig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában