A Béke ligeti iskola bábcsoportja lép fel

2023.05.09. 10:30

Bűvös Bábos Fesztivál: az Elvarázsolt mandulák Veszprémben

A zalaegerszegi Béke Ligeti Általános Iskola képviseli Zala vármegyét a Bűvös Bábos Fesztiválon, a gyermek bábcsoportok nemzetközi találkozóján, amelyet a Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program keretében tartanak, a zalaiak fellépését a Nemzeti Művelődési Intézet szervezi, közölte Matyasovszky Margit, a művelődési intézet vármegyei igazgatója.

Szabó Judit

Forrás: Illusztráció / Pexels

A Béke Ligeti Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 35 éve működtet bábszakkört. Mellesné Bagdi Erzsébet a kezdetektől nyugdíjba vonulásáig vezette a csoportot. Hetente egy szakköri foglalkozást tartanak, amelyen a gyerekek elsajátítják az egyszerű bábkészítési folyamatokat és a bábok mozgatását. A szakkörre járók megtanulnak rövid meséket, melyeken keresztül mintát kapnak az erkölcsi normákról, a magatartási szabályokról. A közönség előtti megszólalás, az előadás utáni taps, a dicsérő szavak, a versenyeredmények növelik nemcsak a félénkebb, hanem minden szakkörre járó tanuló önbizalmát, bátorságát, írta közleményében Matyasovszky Margit. Az iskola Elvarázsolt mandulák csoportjának, a Veszprémben fellépő 8 diáknak Szekér Réka gyógypedagógus segít betanulni a szöveget.

A Nemzeti Művelődési Intézet két teljes adást szentelt a jogyakorlaton.hu felületen a Bűvös Bábos Fesztiválnak, az első adás április 26-án 10 órakor volt, bármikor visszanézhető a felületen. A második adás május 10-én, ugyanebben az időpontban látható majd. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában