13. alkalommal rendezték meg

2023.04.30. 13:00

Határtalan fesztivál Külsősárdon

A zenei és gasztronómiai programok mellett a hagyományőrzés is szerepet kapott a 13. alkalommal megrendezett Határtalan fesztiválon, illetve kiállítást is megnyitottak a szervezők.

Korosa Titanilla

A májusfa felállításánál Vigh László és Pácsonyi Imre és Gasparics Győző is segédkeztek )középen mindhárman) is segédkeztek

Fotó: Korosa Titanilla

Gasparics Győző polgármester elmondta, hogy két hete tart a „tavaszi zsongás” a faluban, felújították a művelődési ház előtt a térköves járdát, rendbe tették, megtisztították a köztereket. A falunapra való készülődés során úgy döntöttek, hogy felelevenítik a májusfa állítás hagyományát is, ehhez a napokban készítették el a rögzítőt. 

Részt vettek az eseményen a falu testvértelepüléséről, a muravidéki Kótról érkező vendégek, valamint Vigh László országgyűlési képviselő, és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is, aki a kulturális műsor előtt köszöntötte az egybegyűlteket. A program keretében a mézeskalács készítő szakkör kiállítását Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala megyei igazgatója nyitotta meg. 

A nap folyamán főzőversenyre is nevezhettek az érdeklődők, a megnyitó előtt ünnepi szentmise következett. A májusfa felállítását szerencsére nem mosta el a vasárnap délután érkező eső. Ezután a rendezvénysátorban zenés fellépők léptek színpadra estig, közben megtekinthették a mézeskalácsokat a látogatók a faluházban, a nap pedig bállal zárult. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában