így hangolódott idén az énekesnő

2020.12.24. 11:30

Pál Krisztina egyedül készült a karácsonyra, de a szentestét már a családjával ünnepli

A zalai énekesnőt szenteste előtt néhány nappal faggattuk az ünnepvárás pillanatairól, karácsonyi terveiről, s hogy mit is jelent számára a szeretet.

Németh Lilla

Az énekesnő karácsonykor is a szeretteire fókuszál

Fotó: Pál Krisztina

- Ez az adventi időszak egy kicsit csendesebb volt a korábbiaknál. Hogyan hangolódtál az ünnepre?

- Az adventi időszak – gyermekkorom óta – a koszorú készítésével és girland fonással kezdődött. Édesanyám nagyon kreatív, természetszerető és ügyeskezű asszony, tőle lestem el ezen tevékenységek rejtelmeit, s csak remélem, hogy a nyomdokaiba tudok lépni egyszer. Ilyenkor mindig kimentünk a kertbe és begyűjtöttük a hozzávalókat, majd a konyha kövére kiterített sokféle fenyőből elkezdtük gyártani a díszeket. A világjárvány ellenére az idei készülődés sem zajlott másként, azzal a különbséggel, hogy sajnos mindezt egyedül, ki-ki a maga otthonában teljesítette. Az asztalok éke az adventi koszorú lett, az ablakpárkányokba kikerültek a girlandok, a bejárati ajtókon pedig az ajtódísz üzente, hogy elkezdődött a visszaszámlálás karácsonyig.

Nehéz ebben a helyzetben úgy átszellemülni és ráhangolódni az ünnepre, mint az előző években. Ilyentájt rengeteg adventi koncertet játszottunk, karácsonyi céges rendezvényeknek tettünk eleget, de jelenleg erre nincs lehetőség. A művészek lelkét a közönség táplálja, most viszont egy elgondolkodós, kicsit befelé fordulós időszakot élünk át mindannyian. Én minden reggel hálát adok a családomért, az igaz barátaimért, az életemért és legfőképp az egészségemért!

Az énekesnő karácsonykor is a szeretteire fókuszál
Fotó: Pál Krisztina

Mi rendszerint szenteste díszítettük fel a karácsonyfát. Mindig furának tartottam, aki december elején vagy közepén tette ezt, ám idén az enyém is teljes pompában állt már december 16-án! Úgy gondoltam, attól függetlenül, hogy egyedül élek, meg kell tisztelnem vele az ünnepet és magamat is. Nagyon jó érzés érezni a fenyő illatát és a lelkemnek is jót tett.

- Mit üzen neked a karácsony, miben nyilvánul meg számodra a szeretet?

- A karácsony a szeretet ünnepe, szokták mondani. Azt gondolom és hiszem, hogy nemcsak decemberben, hanem az év minden napján ugyanúgy kell szeretnünk egymást. Sokan érdekesnek találják, hogy bár elmúltam 30, napi kapcsolatot ápolok a testvéreimmel és édesanyámmal. Számomra ez a szeretet, hogy odafigyelünk egymásra, türelmesek vagyunk, tiszteletben tartjuk a másikat. Tudni akarjuk, hogy minden szerettünk jól van és azt is, ha szüksége van valamire. Ott segítünk kölcsönösen, ahol tudunk.

- Hogyan töltöd az idei karácsonyt?

- Nagyon remélem, hogy a szentestét a családom körében tölthetem és hálát adhatok értük, személyesen is. Természetesen ennek a feltétele egy negatív teszt.

Minden kedves olvasónak szeretnék nagyon boldog, békés ünnepeket, illetve mindennapokat kívánni és ami a legfontosabb, jó egészséget! Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!