Vetélkedő

2020.01.23. 18:00

Baki barátok jártak a pacsai iskolásoknál

A magyar kultúra napja alkalmából vetélkedőt tartottak a Pacsai Általános Iskolában.

ZH

Közös kép készült a rendezvény végén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pacsai Általános Iskola

A pacsai ötödikesek vendégül látták a Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola diákjait, tájékoztatta szerkesztőségünket Pálos Henrietta programszervező, intézményvezető. A 20 főből álló diákság négyfős, a két intézményből vegyesen összeállított csapatokban versengett egymással. A téma a magyarság irodalma, történelme és zenéje volt. A korosztály számára játékos, ám helyenként igencsak fejtörő feladatlapokat állítottak össze. A gyerekek hamar feloldódtak, a tevékenységre és az eredményes csapatmunkára koncentráltak, így jó hangulatban, egymást segítve telt a délután. A program és feladatlapok összeállításában, a feladatlapok javításában és a lebonyolításban Kiss-Molnár Brigitta és Tóth Brigitta vett részt.

Közös kép készült a rendezvény végén
Fotó: Pacsai Általános Iskola / Zalai Hírlap

A Kölcsey Ferenc, Deák Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla és Kossuth Lajos nevével fémjelzett csapatok versenyét a kölcseysek nyerték. Tagjai: Németh Luca, Pálos Bence (Bak) és Németh Gréta, Simon Máté Erik (Pacsa) voltak. Az emléklapok és díjak kiosztása után közös uzsonnán vettek részt a diákok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!